Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

KRAMDOKTOR

2014-11-26

Tisdag och dags för efterkontroll för Matte. Men först tog hon med hundarna ut i skogen för morgonrastning. En hund passerade på vägen intill och alla tre hundarna uppträde lydigt och väluppfostrat med hjälp av en tub skinkpastej.

Hundarna fick sedan följa med, när Matte for till det lilla sjukhuset med specialkliniken för knä och höftoperationer. På doktorns frågor fick han svar som gladde honom mycket och Matte förstod att hon jobbat bra med sin rehabilitering. Doktorn var mer än nöjd och kallade Matte en "bra patient" samt gav henne en stor bamsekram till avsked! Det var nog tur att Matte inte var yngre, för denne doktor platsade bra i en romantisk läkarroman....  En skicklig kirurg som redan som liten bestämde sig för att ge äldre människor rörliga och smärtfria liv, när han såg sin lidande mormor med utsliten höft. Matte hade tur som fick en så bra doktor som operatör.

Efter läkarbesöket tog Matte ut hundarna för en lite längre promenad i de vackra omgivningarna ner mot sjön och den gamla gården på vars marker sjukhuset ursprungligen uppfördes på 1700-talet, av familjen som kände skuld efter det att en medlem mördat Gustav den tredje. Här har Lapskfamiljen hundtränat under många år i nergångna och utrymda lolaler som nu rustas vartefter.

På väg hem från sjukhuset passerade Matte genom centrala Vallentuna och gjorde ett stopp vid gymet för veckans första träningspass. Här fanns Matttes sjukgymnast på plats och även han gladdes åt att Mattes höft läkt så snabbt och bra. Önskade att fler förstod vikten av att själv jobba med sin kropp för snabbare återhämtning. Månne hundägare och ryttare och annat fysiskt aktivt folk är bättre motiverade än de som inte håller igång fysiskt i vardagen. Utan motivation är det nog svårare. Matte tänker jobba vidare på att få tillbaka lite av många förlorade år. För hundarnas skull och sin egen.

Antal kommentarer: 2

2014-11-26 11:34:20 - Christina, christina.mikkelsencm@gmail.com

Heja Matte, du är jätteduktig! Härligt att höra att du nu kan gå skogspromenad upp mot sjön. Underbart både för dig själv och för hundarna förstås.
Kämpa på!
Kram Christina

2014-11-26 12:25:11 - Marianne

Tack! Envishet/tjurskallighet kan vara bra ibland! ;)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)