Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

BRÅTTOM UT PÅ BANAN! Foton

2022-04-05

Måndag.

Ännu var det uppehållsväder när hundarna ätit sin frukost och Matte såg att regnets ankomst till trakten var aviserat till elvatiden. En promenad på golfbanan hade lockat några dagar, men annat hade kommit emellan. Nu fick Matte fart under fötterna och klockan tio stod Matte redo med stavarna i händerna på golfbanans parkering. En perfekt dag för att ge sig ut på långpromenad med lösa hundar på de stora öppna ytorna. Endast en bil till fanns här och strax kom en golfare från skogen och lilla banan och for hem. En till som ville passa på innan väderomslaget, där regn skulle övergå i snö.

Stora och lilla banan låg öde och så även driving rangen. Klubbhuset och restaurangen var stängda. Matte stavade ut på golfbanan med två lyckliga Lapska Vallhundar som tvärstannade vid den första avståndsmarkeringsskylten. Det var tydligt att hararna sökt föda överallt där gräset inte kunnat klippas kortkort och där isen nu äntligen tinat bort. Vid varenda stolpe på driving rangen måste Modji och Aili stanna och äta harpluttar. Marken var ännu hårdfrusen och skidstavarna smällde i marken för varje steg som Matte tog.

Uppför i motlut traskade Matte och hundarna gick i flytande trav en stund, utan harpluttätarstopp. Så småningom nådde trion platån i söder där skogen och naturreservatet tar vid. Här växer ett bestånd ungtallar och här var förnan från i fjol blottad. Åter blev det många små stopp där hararna hållit till. Matte gick på men lite långsammare och Aili och Modji fick sätta fart och kuta ikapp. Något stort avstånd lämnade Matte aldrig ochModji gick in i sin bubbla och måste tjatas lite på för att lämna pluttfläckarna. Vid det senaste besöket, för en dryg vecka sedan bara, åts det inte harpluttar på samma sätt som nu. Då låg det mer is kvar än nu. Det blev lite intervallträning för de båda Lapskdamerna när de dröjde sig kvar och sedan fick springa ikapp.

Klicka för större bilder.

Den här gången var Matte ute ensam med hundarna och gick på golfbanan och hade inget fika med sig. Här gällde det att hinna med en runda innan regnet började falla. Dessutom passade Matte på att gå en längre sträcka när hon gick ensam. Husse var på gym och motionerade på sitt sätt.

Komna halvvägs började ett smått duggregn falla över Lapskdamerna och Matte. Lite trevande och med uppehåll då och då. Tillbaka vid klubbhuset och restaurangen var Modji som vanligt lite tveksammare än vanligt, huruvida hon verkligen inte skulle ta en sväng upp till restaurangen och kolla om det ändå inte var öppet. Hon var ju där inne och fick godis i lördags! Regnet började nu bli lite mer ihållande och trots allt valde Modji att hänga med bort till bilen.

En och en halv timmes promenad på en öde golfbana gjorde gott i både kroppen och själen, kände Matte när hon återvände hem med de båda Lapskdamerna.

När detta skrivs på tisdagmorgonen snöar det ännu lite smått och på marken ligger ett tjockt täcke med blöt snö. I luften är det några minusgrader. Trafikolyckorna i Stockholms morgontrafik är åtskilliga när vintern kom tillbaka och många har bytt till sommardäck.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)