Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DAGS NU

2014-11-09

Lördag.

Husse morgonpromenerade först med hundarna bort tilll brevlådan och lite senare skogspromenerade han med dem. De fick också vara ute på tomten ett tag. Matte vilade sig i form.

Nu var det dags. Vardagsrumsmattan har genomlevt flera valpkullar under sina dryga tio år i huset. Likaså två katter. Den har fått ta emot diverse vätskor av ollika konsistens, som vartefter tvättats bort. Märkliga saker hamnar på mattan när man har frispringande djur i hemmet. Allt går inte ner, en del kommer upp igen i olika skick. En del går ner och kommer ut igen i icke upplockbart skick. Ibland händer olyckor lite allmänt. Valpar och åldrande djur sätter sina spår på olika vis. Matte har tvättat fläckar vartefter och på så vis hållit mattan i acceptabelt skick. Planen var att när Aili blivit garanterat tät inomhus skulle mattan tvättas. Jodå, hon har varit rumsren länge, men inget har hänt på mattfronten ännu. Sommarhalvåret tillbringas mest utomhus och mattan har glömts bort. Fram till nu.

Med djur i familjen har mattor anpassade därefter införskaffats. Mest har Mormors trasmattor prytt golven. De har varit lätta att plocka bort när mattfria golv har önskats. Vardagsrumsmattan har varit en mycket tålig röllakanmatta till reapris. Att tvätta den skulle kosta multum och när det nu var rea i mattbutiken på just röllakanmattor slog Husse och Matte till. En ny införskaffades. Ljusare och med lite annorlunda stuk i andra färger. Med två löptikar för närvarande, kommer den nya mattan fram lagom tilll julstädningen.

På hemvägen stannade Husse och Matte i Arninge för en bit mat på den populära husmanskostbuffén. Några butiksbesök gjordes också och det där med storlekar på kläder är en tröttsam och svårgenomtränglig djungel! På Jula fanns varma och sköna fodrade byxor, lämpliga att använda vid vinterträning. Storlek M var minsta storleken och i dem försvann en inte pytteliten Matte. På Granngården annonserade man en skön parkas från Mountain Horse och storlek XL var störst och på den fattades tio centimeter för att Matte skulle kunna stänga den. Matte deppade ihop och var glad att hon redan ätit av husmanskostbuffén......

Hemma väntade hundarna och sprang glada ut på tomten en sväng, men vände mycket snart tillbaka in. Ute småregnade det och var bara ett par plusgrader. Inne brann en brasa i kaminen. Lätt val även för en hund!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)