Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

AKTIV LÖRDAG

2019-02-24

Lördag.

Flocken for till Arninge för några inköp. Matte sökte en kraftigt värmande salva för spända muskler/senor, då tuben i badrumsskåpet i stort sett var slut. Den har använts sparsamt då salvan varit väldigt effektiv och troligtvis inte såldes längre. Capsolinsalva med hetta! Nej den såldes inte längre och inte heller värmeplåster. Det fick bli Ormsalva med värmande effekt och Kamfersalva för massage från Granngården. Bra mot mjölkstockning hos kossor! Hästliniment är gångbart även hos tvåbeningar och säljs i mer ekonomiska förpackningar. Efter ytterligare några inköp och en fika, återvände flocken till skogen. 

Husse tog med hundarna på en skogspromenad och Husse fick gå försiktigt! Där det ser ut att vara barmark lurar vattenliknande isfläckar i mossa och gräs! Mattes coach som även är brandkille, hade just varit ute med fyrhjuling och hämtat en gumma i skogen. Hon hade halkat på en isfläck och slagit i huvudet rejält! Medan Husse och hundarna gick i den kraftigt kuperade terrängen gåtränade Matte på plan mark. Den yta som var befriad från is var densamma som dagen innan. En smal remsa mitt på vägen mellan några grannhus uppåt och neråt vägen. Matte upprepade den träning hon ägnat sig åt dagen innan. Intervallträning fram och tillbaka längs sträckan under femton minuter. Meförande en krycka som säkerhetsåtgärd. Med djupandningar vid vändningarna. Skall man som sjuttioåring komma tillbaka fysiskt, efter ett års kraftigt neråtgående kurva vad gäller fysiskt förmåga, gäller det att jobba på det. Hela kroppen har naturligtvis tappat i muskler och kondition när en höft ger upp. 

En disig sol sken över Lapskreviret och Matte sysselsatte sig genom att anävnda kryckan som redskap för att skrapa bort snö närmast altan och yttertrapp. Första uppgiften blev att skrapa fram en snöskyffel som blåst omkull, snöat över och frusit fast! Kryckbrodden med vassa spetsar visade sig var ett bra redskap, för att bit för bit trycka bort frusna snöklumpar. Sedan vilade Matte och odlade sina vårfräknar en stund  i lite lagom stark sol.

Husse och hundarna kom hem och vilade lite även de, innan blåsten tilltagit för mycket och solen sjönk bakom grantopparna. Fika framför braskaminen lockade!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)