Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TRE TANTER PÅ ETT GUNGANDE HAV

2016-08-17

Tisdag.

Solen sken och nordanvinden tog i så träden böjde sig i skogen! När Matte på förmiddagspromenaden kom upp till sjön med hundarna, friskade vinden i än värre! Vågorna slog mot stranden och vita gäss syntes på vågtopparna, trot sjöns litenhet på endast ca 500 meter i diameter. När Matte och en annan hundägare försökte byta några ord, överröstades de av vinden och vågorna. Tankarna gick till den planerade turen till Åland under eftermiddagen.

Men tre tuffa tanter hade planera att de skulle åka och åkte gjorde de. När tanterna skulle gå från parkeringen bort till terminalbyggnaden höll de på att blåsa bort. Nu är tanterna inga minitanter, men inte några jättetanter heller. Snarast alldeles normalviktiga tanter, som fick ta sats och luta sig framåt under promenixen över den stora öppna ytan. 

Buffé var beställd till utresan och matsalen var redan öppen när tanterna, omedelbart efter ombordklivandet begav sig dit. Matte hade bett om ett fönsterbord och något fint bordspynt för att fira sig själv en dag i förskott. Man har inte roligare än man gör sig. Typ. 

Den första delen av måltiden kunde ätas i stillhet inomskärs. Ute hade det börjat regna och vinden ökade. Så också båten rörelser i sidled vartefter hela Östersjön låg på ända uppifrån Haparanda! Rätt som det var hamnade vågorna i otakt och båten började stampa häftigt och märkligt! Just som Matte tog för sig av efterrätterna. Småbitar av Limecheesecake och pyttesmå vaniljcrèmefyllda bakverk. Matte, som skulle köra bil senare, hade endast druckit en lättöl och vinglade ändå som vore hon kraftigt berusad bort till kaffeautomaten. Att sedan ta sig därifrån genom halva matsalen, med efterrättstallrik och full kaffemugg tillbaka till bordet, var en balansakt värd en föreställning!

På sin kryss mellan borden, utan någon ledig hand att ta stöd med, mötte Matte andra kringdrivande tanter och farbröder modell äldre, på väg hit och dit men definitivt inte rakt fram! För en av tanterna gick det inte alls bra och hon föll illa. För Mattetanten gick det över förväntan och hon anlände via kraftig avdrift, kryss och grundstötning så småningom till sitt bord och kompistanterna, med efterrrätten kvar på den flata tallriken och ALLT kaffe kvar i muggen! Skratten blev många! 

Maten var mycket god med mycket baserat på grönsaker. Fylld och gratinerad avokado och fylld paprika var en höjdare. Att studera personalen bärande brickor fyllda med glas var ett dramatiskt inslag i underhållningen, där passagerarna roade varandra helt oavsiktligt när de tog sig fram balanserande fyllda tallrikar.

I klädshopen var det rea och i Taxfree var det gott om plats och man hade gott stöd av kundvagnarna när båten gungade och rullade. Alla kundvagnar var säkrade med en grov tross och överallt fanns plastpåsar att riva av för behövande, likt stora hundskitpåsar för uppsamlande av använd mat. Lyckligtvis föreföll flertalet passagerare ha sjöben och nyttjande av dessa påsar var  inte aktuellt.

Vid återkomsten till Kapellskär stod mängder med olika anslutningsbussar och många hade en flera timmar lång resa framför sig. De tre tanterna satte sig i Mattes bil, som bara kostat trettio spänn i parkeringsavgift för ett helt dygn och for den knappa timmen hem till de tre stugorna i skogen. Där tre gubbar väntade på sina tanter med lite hemförda varor från båtbutiken. Hundarna blev djupt besvikna då inget av detta var ämnat åt dem. De föreföll dock lite glada över att Mattetanten hade kommit välbehållen hem från havet.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)