Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TROTSIG TANT TRAMPAR VIDARE

2018-07-09

Söndag.

Lapskflocken har haft nattbesök över helgen och hundarna har varit överlyckliga! I semestertider och även annars är det praktiskt att kunna erbjuda full service med egen stuga intill huset. Lagom mycket privatliv och lagom mycket umgänge. Lillstugan är värdefull! Ännu mer nu när den stora och tidigare öppna verandan glasats in med gamla munblåsta glasrutor och blivit en punschveranda. Modji fick en exklusiv ensampromenad med övernattaren och Aili stod avundsjuk kvar vid grinden. Men hon har å sin tur fått rätt mycket egen uppmärksamhet med herrbesök och besök hos veterinär för provtagning och ultraljud. Om än av annan karaktär, så har det ändå varit fokus på Aili med egentid med Matte. Nu höll sig Modji mycket nära övernattaren som står familjen nära. Helgen har bjudit på lite av varje och tiden har runnit fort. Med en temperatur kring tjugofem grader har hundarna slöat mitt på dagen omväxlande ute och inne. Viss underhållning har de haft av det långdragna renoveringsarbetet på andra sidan vägen. Med ett gäng hundar närvarande har de känt sig tvingade att ha viss koll!

Att ha koll på vad som sker när man anser att information endast behöver presenteras på FB, när det finns en hemsida i en klubb för medlemmarna är svårt! Allt fler avstår från FB och genom att göra det enkelt för sig och endast presentera viktig information på FB, i stället för att fixa till en tydlig och väl fungerande hemsida i en klubb, exkluderar man en hel del medlemmar från viktig information och därmed tappar man givetvis medlemmar som utestängts från flödet och man får inte heller nya medlemmar som inte kan hitta information på den hemsida de tar för given som informationskälla. Syns man inte finns man inte och långt ifrån alla söker i första hand information på FB! Man googlar efter hemsidor. Hittar man ingen rasklubb i detta sökande googlar man fram privata hemsidor och hittar vad man söker där i stället tydligen.

När värmen lagt sig i kvällningen har hundarna fått skogspromenera och på söndagkvällen avtog äntligen den intensiva trafiken förbi Lapskflockens stuga under dagen. Tätt med bilar och farterna var alldeles för höga! Bråttom till sjön för att bada kanske? Lika bråttom tillbaka. Strömmen av bilar var påtaglig och vägen var säkrast att hålla sig borta från. En smal väg i ett fritidshusmråde. En väg som slutar vid sjön femhundra meter bort. VARFÖR denna hets och denna brådska??? STRESS! 

Men hundarna måste få springa och här finns inga alternativ med en ännu farligare väg som leder ut hit genom skogen. Statistiskt sett bör man bara spräcka skallen en gång i livet och då har Matte redan gjort sitt i en tid då cykelhjälmar var ett okänt begrepp. Därför trotsade Matte trafiken och gav sig ut på en cykeltur i området, när temperaturen sjunkit till sjutton grader. Med varseljackor på både sig och hundarna för ökad synlighet! En bil allt som allo delade vägen med Lapskekipaget. Skönt. Men den körde om cykeln utan att sakta ner det minsta. Vägen är inte bredare än att två mindre personbilar som möts måste köra ner på kanterna och här skall man köra trettio men kör minst femtio numera. Men vad spelar varselfärger för roll när folk kör bil med stora mobiler täckande halva ansiktet och skär kurvor i hög fart på de smala och kurviga vägarna i området?

Bilden tagen av Husse från infarten till huset, när Matte och hundarna återvände på söndagkvällen. En av två kortare raksträckor totalt. I övrigt kurvor och backar. Klicka för större bild.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)