Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TILLBAKA HOS SIN MAMMA

2016-08-28

Lördag.

Dagen var förfärligt blåsig, men solig och mycket behaglig för diverse utomhusjobb. Inte för varmt och inte för kallt! Matte hängde tvätt och trädgårdsstädade med lite beskärning och ogräsrensande. Avslutade med gräsklippning med både självgående klippare och liten eldriven handsax. Fint blev det! Husse städade ur båda bilarna, vilket var ett dagsarbete. Två hundbilar och tre hundar som har fällt i stort sett färdigt. Även om de färdas i bakskuffen bakom galler, märks det överallt att de hårar. Med hundarna där bak fylls baksätet med allt annat som skall medfölja bilen. Hundhåren lever fritt och lägger sig överallt. Vilket väl är en gemensam upplevelse för alla hundägare med bil. Tre Lapska i en bil märks under fällningen. Trots att Matte med furminatorn får bort mängder! Familjens hundar vistas ute ganska mycket och fäller rejält två gånger om året. Däremellan sitter pälsen där den sitter.

På eftermiddagen anlände "pälsmonstret" Lime till sitt barndomshem! Vilken päls! Maffig minst sagt! Som hos far sin. Han är inte totalurfälld som sin mamma Násti. Han välkomnades varmt av sin mamma, syster och systerdotter. Kanske väl varmt av Aili, som fick morbror att poängtera att han tyckte att hon var lite väl påträngande! Lite hörntand visades och Aili krälade och pockade på uppmärksamhet synnerligen intensivt. Se mig! Prata med mig! Lek med mig! Absolut ville Lime leka med Aili, men inte förrän han poängterat att han förväntade sig viss respekt. Såååå nyttigt för Aili, vars mor och mormor varit på tok för tålmodiga med henne. Modji undviker konflikter, så även med sin dotter. Modji väljer att inte se. Bryr sig inte/ignorerar totalt. Det gjorde inte Lime!

Oj vad de lekte dessa två! Aili med sin morbror. Det sprangs och det sprangs fort! Modji var med till och från och Násti kom farande pigg och alert! Men insåg att det gick lite väl fort och ställde sig intill Matte för att inte bli påsprungen. Det var klokt. Ork och leklust fanns det gott om och Husse och Matte felbedömde när de trodde att de skulle få nog av springandet så småningom. Det fick de inte förrän dörrarna ut stängdes för kvällen! Ideligen tog leken fart igen, när de lagt sig att vila kortare stunder. 

Lime kände sig helt klart bekväm i barndomshemmet och slog sig till ro intill mamma Násti, när Husse och Matte tevetittade på Jägarna 2. Han sökte sig gärna till Násti när han ville vila och till Aili för lek. Modji satt på trappen och höll koll, sin vana trogen. Lugn och harmoni rådde i flocken och vid matdags åt alla tillsammans i det lilla köket. Reglerna var kända för samtliga. Man rör inte varandras mat.

Till natten fann Lime snabbt sin plats i flocken och när de tre hemmahundarna intog sina biabäddar, somnade Lime bredvid Mattes säng.

Sorry Limehusse. Han letade inte efter dig en enda gång! En härligt trygg hund som finner sig i det mesta! Tack för att ni tar så väl hand om honom.

 

 

Antal kommentarer: 1

2016-08-28 11:20:16 - Anneli m flock


Ja Lime skulle jag inte ha emot att ha som far till vår nästa Lapsk ;)(star) En RIKTIGT trevlig kille precis som bror sin, Epic, som jag oxå haft förmånen att få träffa. Tasshälsningar! Anneli m flock
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)