Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

FINASTE MÁNNU!

2013-02-25

Mattes kille Mánnu bor numera i Norge. På söndagen visades både han och brorsan Pirak på en internationell utställning där. Pirak fick excelllent och skötte sig jättebra! Storebrorsan Mánnu fick också excellent och blev BIR - Bäst I Rasen!  Han fick även nya titlar och blev på söndagen både NORSK, NORDISK OCH INTERNATIONELL UTSTÄLLNINGSCHAMPION!!!!!  Han var tidigare både svensk och finsk utställningschampion!

Ett stort TACK till hans fodermatte Jonna, som visat upp honom så fint! Matte myser. Inriktningen på aveln är rastypiska hundar med goda arbetsanlag och stabil mentalitet. Inte utställningsstjärnor. Snygga hundar blev en bonus med det tänkesättet. Funktonella hundar av en arbetande ras. Mánnu har tre vackra kullsystrar där Signe /Lahji) är svensk utställningschampion, Lihkku snubblande nära sitt holländska championat och Idja en mycket snygg hund, som inte ställts ut av sin ägare i Nederländerna. Men Matte har besökt Idja och hon är väl så vacker som kullsyskonen!

Gátchis Juoksanáste Mánnu är nu alltså Svensk, Finsk, Norsk, Nordisk och Internationell Utställningschampion.

Så nu är det färdigutställt för hans del. Nu väntar andra sysselsättningar. Träning.

Här hemma hade familjen besök av långväga valpköpare under söndagen. Både Násti och Modji älskar alla dessa människor som kommer för att besöka dem! Som sjunker ihop på golvet och bara klappar och klappar. Där hundarna är centrum för intresset. En toppendag för sociala hundar som hälsar alla välkomna! Om än intensivt skällande vid ankomsten......   Inte för att skrämma bort! O nej! Hundarna vaktar så tillvida att de larmar till sina människor. Samarbete. Hundarna talar om att någon kommer och lämnar sedan över.

Matte behöver mer minne. När det gäller att komma ihåg exakt när vad hände under Nástis dräktigheter. När kändes de första svaga fosterrörelserna? När ökades portionerna och när började hon se rund ut om magen? Som tur är finns extra minne att tillgå på denna hemsida! Duktig Matte som dokumenterat även för egen del. Minnet är förfärande kort. Värre blir det. Ett stressmoment försvann när Matte jämförde dagar i dräktigheten. Modji ligger helt i linje med sin mamma. Inte förrän de närmaste dagarna kan tydligare fosterrörelser förväntas kännas av andra än Modji själv. I övrigt har Modji nu tydliga juver och midjan försvinner allt mer. Aningar av något som inte är pulsslag har antytts några gånger. Man vill ju så gärna känna! Få kontakt! Modji är dock Modji och hon hoppar fortfarande högt och greppar kopplet och har vilda dragkamper! Med en mormor som lekte vilt med barnbarnen vid 14½ års ålder är det kanske inte så konstigt. Utmärkande för familjens Lapska är att de gillar alla människor och att de är lekfulla. Egenskaper som uppskattas av många som vill jobba med sina hundar. Uppenbarligen.

Antal kommentarer: 3

2013-02-25 13:07:34 - Jeanette&Christer, colten.ferm@telia.com

Tack (flower) för att vi fick komma och hälsa på er och vovvarna. Mycket possitiva intryck. Nu håller vi tummarna att det blir en liten lapsk till oss oxå!(star)

2013-02-25 14:53:58 - Barbro och Rautas

Grattis Mánnu, Jonna och "Gammelmatte" till jättefina utställningsresultat! :)

2013-02-25 23:44:03 - Anna, www.raika.se

Grattis. Mannu är en riktigt snygg kille :)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)