Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SÅ BLEV DET VARDAG IGEN

2017-12-29

Torsdag.

Regnet öste ner hela dagen och tomten var täckt av såphal is. Hundarna ville inte vara ute och vägen gick inte att gå på - glashal! Vad gör man då? 

Husse hade ett ärende till Arninge för att köpa ny packning och sil till kranen i köket, så Matte hängde med och då fick även hundarna följa med för ett avbrott en i övrigt händelselös dag.  Det var rea på XXL och Matte behövde nya vardagshandskar. Favorithandskarna i skinn som hängt med i många år  hade Matte lagt ifrån sig en stund utomhus, när en kampglad Aili förra vintern hittade dem! Det dröjde en stund innan Matte upptäckte att Aili verkade osedvanligt uppspelt där hon kastade ett föremål högt i luften för att fånga det och sedan skaka det våldsamt. Mattes handske var sig inte riktigt lik därefter och fick förbli en leksak.

Matte passerade igenom hela butiken i stort sett utan att en enda typ av handske inkluderats i rean, men så dök en ridhandske i tyg upp nära utgången. Varför de var billiga var snabbt konstaterat då det endast fanns storlek XXXS  eller möjligen XXS kvar! Men man skall inte ge upp för lätt så Matte kollade igenom samtliga bruna och samtliga blå och si det lönade sig! Ett enda par som var märkt annorlunda dök upp och satt som en smäck för 149 spänn. Nöjd Matte som fick handskar lämpliga för hundpromenader med förstärkning i handen och reflexer!

Det regnade hela vägen hem. Den lilla snö som funnits sedan före jul var nästan borta när kvällen kom, men isen på vägen och över hela gräsmattan var kvar. Saltet på gången från grinden hade inte lyckats vidare värst bra överallt och förädiska små isbulor att halka på dök upp här och där. Hundarna erbjöds att vara ute en stund, men var först in när ytterdörren låstes upp! 

Skymningen föll redan vid tvåtiden, eller så var det ännu gryning? Polarnatten tränger söderöver kanske. Företaget som ansvarar för fiberdragningen ute i skogen har inga kontorstider och det jobbas oavsett väder och mörker långt in på kvällarna! Tankarna gick till killarna som i ösregn och tilltagande mörker stod vid ett plåtskåp på en stolpe längs vägen intill den lilla stugan i skogen, när inte ens hundarna ville vistas utomhus. Tuffa arbetsvillkor för mycket trevlig personal som då och då får komma inomhus och montera boxar för modern kommunikation ute i skogen.

Härliga minnen från Modjis valptid, när mamma Násti lär henne ha dragkamp! Klicka för större bild.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)