Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

OMVÄXLANDE DAGAR

2015-05-05

Lördagen var en dag då Modji var i arbete hela dagen och Násti och Aili tvingades tillbringa hela dagen i bilen. Ingen frihet alls för hundarna. Det kompenserades de med på söndagen, när familjen for ut till torpet.

Här på den inhägnade skogstomten får hundarna leva sitt eget liv. Vildsvinen hade åter varit ända in på staketet och hundarna kollade noga längs staketet mot berget/skogen och hygget. På granntomten fixades det med fordon och Aili var den som var mest nyfiken på vad som hände där. Till en början sken solen, men med tilltagande vind och moln valde Matte att elda i kaminen för en behagligare fikastund. På en timme steg värmen i stugan från åtta grader till arton! Matte klippte bort sly och Husse fixade fika. Hela familjen hade det varmt och gott och gladdes åt att slippa bli genomblåsta en dag till.

Molnen blåste bort och solen fick allt mer plats, varför familjen lät elden brinna ut och njöt av solvärmen. Matte hade ytterligare lite pyssel att dona med på tomten och Husse rensade i sin bod. Där dök den lilla grill upp, som han vann på fjolårets midsommarlotteri. Varför den plockades ur kartongen och monterades ihop.

Husse och Matte åt lunchbuffé i helgen och där ingick "Italienska specialiteter". Dit räknades gravlax i mycket tjocka skivor. Matte frågade efter gravlaxsås. "Det är dillstuvad potatis till" blev svaret. Matte hittade ingen och frågade igen. "Det har vi ingen" blev det tämligen överraskande svaret.  På fullt allvar föreslogs Matte hälla Rhode Island-sås över laxen. Eller vitlökssås. Matte tog vitlökssås. Det var inte gott. Tyckte Matte.

Måndag.

Grävaren och den tillfälligt lätt handikappade snickaren kom på morgonen och fortsatte sitt arbete med att gjuta plintar.

Vilket innebar att hundarna fick tillbringa en stor del av dagen på verandan. Med betongblandare och diverse andra ljud framför nosarna. Ensamma var de inte! Matte rensade ogräs och vattnade flyttade / nyplanterade växter, med väldigt många vattenkannor med vatten från pumpen på gräsmattan. Då och då fick hundarna göra Matte sällskap. Aili gjorde sitt bästa för att vara med och gjuta och det fick hon inte. Kul att hon är nyfiken, men hon ville också ha uppmärksamhet och var ett störningsmoment. För att aktivera hundarna spridde Matte ut smått hundgodis över hela gräsmattan. Som byggbas måste Matte finnas till hands och kunde inte ge sig iväg på långpromenad med hundarna. När godiset var hittat, gick Matte en sväng till och låtsades kasta ut nytt godis över gräset. Det höll hundarna sysselsatta ännu ett tag. Några korta rastningsrundor blev det med hundarna bortåt vägen.

Senare på kvällen tog Husse en skogspromenad med hundarna, när Matte ordnade med middag.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)