Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MYCKET LOKALA ÅSKSKURAR

2021-08-10

Måndag.

Statistik från lördagens städdag: I området finns 278 fastigheter. På den årliga städdagen, en enda, representerades dessa av 30 personer från endast 15 fastigheter. 50 % är permanentboende. Samtliga fastighetsägare är beroende av att sly röjs längs de smala vägarna. För god sikt och och för att möjliggöra sophämtning och snöröjning. Från renhållningen hade klagomål inkommit vad gällde överhängande grenar som fastnade i fordonen. Många stora budbilar trafikerar vägarna, när allt fler handlar hemifrån. Utryckningsfordon som brandbilar är breda och höga. Att dessa höga och breda bilar kan ta sig fram ligger alltså i samtliga fastighetsägares intresse. Men endast några få orkade själva göra en insats och räknade med att grannarna gjorde det åt dem.

Som vanligt alltså. När man bor i ett område där det är ett gemensamt ansvar att sköta närområdet. Skulle tunnan bli stående otömd för att sopbilen inte kunde ta sig fram blir det ett himla liv. 

Väderprognosen fick styra dagen när ett besök var planerat hos de nyblivna husägarna för "trädgårdskonsultation". I Lapskreviret var det initialt sagt att det skulle åska hela dagen, vilket sedan ändrades stup i kvarten till bara på förmiddagen, bara på eftermiddagen och till sist inte alls. Det blev i slutändan omöjligt att planera något över huvud taget. Mörka moln drog in och drog förbi och det mullrade på avstånd och molnen visade sig parkera sig över de nyblivna husägarna, bara en halvtimme österut. Där blixtrade det och dundrade det samtidigt rakt över stugan. Besöket ställdes in.

Något måste man göra och när vädret var så oförutsägbart for flocken ner till golfklubben för en lunch. Modji och Aili välkomnades som vanligt med tuggpinnar vid bordet av kockparet!

Hundarna behövde en längre promenad men även det var svårplanerat när man inte visste de upptornande molnens slutgiltiga riktning. Just som mullret upphört och lite blå himmel kunde anas drog Matte iväg med hundarna på en timslång promenad i området. Lite blandat vad gällde fart och gåstil. Motion och nöje. Modji och Aili uppskattar nya dofter längs vägsträckor som inte traskats på ett tag. Utanför den vanliga rundan. Så här års och efter många nyköp av hund finns det bitvis väldigt mycket att nosa på. Matte påverkades av den tryckande känslan av åskväder på gång och måste tivinga sig att då och då öka farten för att få igång cirkulationen. Men det var kvavt och tungandat. Det var drygt tjugo grader och fuktigt men en rätt kall vind kändes mycket behaglig.

Hem kom flocken när molnen åter hopade sig och till och från föll några droppar. Något åskväder nådde aldrig fram till Lapskreviret och inte några rejäla regnskurar helle. Men de cirklade runt stugan hela dagen. En svårplanerad dag.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)