Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GRÅVÄDERSTUR

2018-12-30

Lördag.

Efter några helgdagar fanns en del ärenden som måste uträttas. Vädret var grått och slaskigt på vägarna och dimmigt var det. Temperaturen låg på en minusgrad. Mattes nya vita bil är bra på alla sätt utom när det gäller färgen....  En vit bil var inte drömmen, men vad som fanns att köpa när Matte ville ha en lindrigt begagnad VW Golf Sportscombi. En storlek på bil som passar utmärkt för en flock med två Lapska tikar! På den stora parkeringen stod en hoper vita och genomskitiga bilar, vilket var en klen tröst. Förvisso var de mörkare bilarna och även de i grått skitiga även de, men det lyste inte skitigavitabilar om dem. På vägen genom skogen  i grådiset var bilen mycket väl camouflerad, där den rullade på den moddiga vägen, med den vita skogen runt om. Vitt  som grundfärg med större och mindre fält i grått i olika nyanser. Inte helt optimalt och lamporna fram och bak var nog det enda som syntes bra för mötande trafik? Men i övrigt är bilen toppen. "Vita bilar syns bra i mörker" som grannen säger!

Ett av stoppen gjordes vid en butik på landet där en stor skylt på ytterdörren upplyste besökarna om att "Dass finns borta vid stallet". Så då gick Matte dit, då behov av ett litet hus fanns. Ordet "dass" för toalett/torrdass kommer för övrigt från tyskans "das Häuschen" som betyder "det lilla huset". Om nu det är intressant. Av den upptrampade stigen att döma var det lilla huset med hasp vid stallknuten välbesökt. Ett problem var att toapappret dragit åt sig av den höga luftfuktigheten i det dimmiga gråvädret.....  tvätta händerna fick man göra i snön utanför. Skumtvålen i behållaren hade inte frusit än. 

Hundarna hade en hel del att titta på under Husses och Mattes besök i den gamla ladan, som är en populär butik. Besökarna kom och gick och hästarna var ute i hagarna nära inpå. Lite miljöombyte verkade uppskattas och både Modji och Aili tittade sig nyfiket omkring. 

På hemvägen tankade Matte den nya bilen för första gången och då den var inställd för att visa återstående körsträcka, kunde Matte till sin glädje konstatera att den siffran ökade med en hel mil vartefter Matte körde söderut genom skogen några mil! En mycket bra bil! Även om den kanppt syntes på vägen i all sin skitiga gråvithet. Hundarna har gott om plats i en stor och varmbäddad biabädd i bakskuffen och de verkar nöjda.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)