Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MERA SIMTRÄNING FÖR HUNDARNA

2022-06-07

Måndag.

Mitt på dagen hade hundarna en tid för simträning. Modji har fått en remiss av veterinären för rehabilitering med simträning, för att få tillbaka muskulatur som förlorats på grund av kortisonbehandling. Matte har gött Modji som tappat 2,5 kg. så att hon får någon stabilitet i kroppen när muskler saknas. Modji har fått mer av sitt torrfoder men även komplettering med pemikan och kyckling. För att bygga muskler behöver man protein, men även energi för att orka träna. Modji har svarat mycket bra på den rehabilitering hon fått hittills. Modji har inte på något sätt motsatt sig träningen och mer mat tycker hon var en mycket bra idé! Hon som annars hållits kort, då hon lätt lagt på hullet som kastrerad. Nu är det ombytta roller! Ailis portioner har minskat till vad Modji fick tidigare. Då hon lagt på hullet och för första gången under skendräktighet har "gått i ide och fått mjölk". Hon har gärna legat i sin korg i uterummet i viloläge. Nu måste hon sinas för att slippa komplikationer och då får hon väldigt lite med mat. 

Precis som vid det tidigae simträningstillfället såg Modji ut att njuta av simmandet i det varma vattnet! Hon fick nu simma mer än sist, då hon inte visade några tecken på stelhet eller annan negativ påverkan sist. Modji ligger lågt med huvudet och trampar på och hon är helt avslappnad. I vissa lägen vilar hon ett bakben, men mer sällan än sist. När Modji fick kliva upp ur vattnet och väntade på att få av sig flytvästen satt hon och somnade nästan. Rätt som det var svajade hon till. Så snart Matte rörde vid halsbandet och kopplet var Modji alert och med på noterna! Hon följde gärna med in i duschen och kom ihåg tågordningen. Världens coolaste hund som finner sig tillrätta med det mesta och aldrig hetsar upp sig. Redan nu föreföll hon känna sig hemtam med simtränaren och situationen. Detta gillar hon! En egen pool med uppvärmt vatten hade varit drömmen!

Aili vär näst på tur och hon är inte lika förtjust i att simma, men behöver absolut få simma även hon. Förebyggande och för att lära sig en bättre simteknik än den hon använt sig av tidigare. Även Aili kände igen sig och visste vad som gällde. Hon ställer upp och gör vad man ber henne om. Även om hon inte tycker att detta med simningen är en lika lysande idé som mor sin. Aili har däremot några barn som älskar att simma! Aili känner sig helt trygg med simtränaren och har någon tanke om att simmar hon det fortaste hon kan tar det slut fortare! Många längder fick Aili simma och när hon även upptäckte att hon skulle vända vid kortsidorna började hon fuska! Hade hon fått hållas så hade hon mer eller mindre cirklat på mitten tänker Matte. Men hela vägen till Husse vid ena kortsidan måste hon simma! Hela vägen tillbaka till Matte vid den andra kortsidan. Nu fick Aili även mer konkret teknikträning, i form av att simtränaren höll fast henne så att hon fick trampa ifrån bättre med bakbenen mot simtränarens kropp. 

När båda hundarna simmat, duschats och torkats for flocken vidare ut på Rådmansö. I Gräddö åt Husse och Matte en nationaldagslunch i enkelhet på pizzerian och hundarna fick vila i bilen. Solen sken men det blåste snålt och de hade det fint i lä i bakskuffen. 

På hemvägen hamnade flocken i den kö som bildades när mängder med människor skulle hem till stan från helgvistelse i Roslagen. Lite privilegierat kändes det att kunna svänga av motorvägen långt innan det tjorvade ihop sig totalt närmare Stockholm. På altanen åts det sedan blå-gul nationaldagstårta till en mugg kaffe. Flaggan viftade i blåsten och hundarna serverades hundtugg att njuta av på den nyklippta gräsmattan. Omgivna av idel röda stugor med vita knutar. Sommar i Sverige på landet. Lapskflockens revir. Inte så tokigt.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)