Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DAGSREGN

2021-08-28

Fredag.

Regnet strilade ner oupphörligt från morgon till kväll. Ibland såg det ut att höra uppe, när det inte syntes inifrån huset att det skvätte på altanen. Men det var bara en chimär! Stack man ut ansiktet kände man det fina regnet som en genomvårt disktrasa slängd i ansiktet. Att gå ut var inte Modjis och Ailis högsta önskan.

Matte stökade i stugan och plockade undan och snyggade till och i slutändan syntes det inte att Matte gjort något alls. Hundarna låg i uterummet och gick i viloläge, då vägen utanför låg helt öde. Det var bara grått, vått, trist och tråkigt. 

Till slut bara måste Matte ut och röra på sig och Modji och Aili hade inget val. De måste helt enkelt följa med på en promenad. Iklädd gul regnkappa var Matte det enda som lyste upp det grå och hundarna hukade med slokande öron och såg måttligt roade ut när Matte försöke hålla god fart för lite fysisk aktivitet. Brillorna fick ligga kvar hemma, i avsaknad av vindrutetorkare på dem. Dålig sikt oavsett. Inte en människa mötte den blöta trion. Inte en hund och inte ens en bil. Det närmaste liv Matte kunde notera var en överkörd och platt kopparödla. Viket ju inte var mycket til liv. Hade varit i alla fall. Möjligen hade Aili vittring av ett rådjur inåt skogen. Hela området var dött och öde och väldigt gråtrist blött. 

Hem kom Matte och hundarna och kunde konstatera att regnmätaren visade på tjugonio millimeter och regnet fortsatte att falla i olika hastighet och av olika intensitet. Tvätten torkade inte i den fuktiga luften och Matte tände en brasa för att minska luftfuktigheten i stugan. Särskilt kallt var det inte. Två par jeans vägrar torka ordentligt. Tunga och blöta och det blir väldigt tydligt att skall man simma klädsim är det inte jeans man skall ha på sig. Varför man nu skall göra det. I Mattes ungdom skulle det simmas klädsim för att klara av olika simprov och är man till sjöss är väl inte tjockt bomullstyg det optimala att klä sig i. Matte vände och vände på jeansen. Det ena paret med utanpåhängande fickor med ficklock och det är många lager på varandra som ännu efter två dygn är våta. Luftfuktigheten är väldigt hög. Tungt att andas. 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)