Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HALVDAGSREGN

2021-05-08

Fredag.

Regnet strilade envist ner och för naturen, skogen, markerna och den egna trädgården gjorde det säkert gott. Matte gick nyligen genom en torrlagd skog där kärr och normalt blöta partier längs vägen intill en mosse nu var snustorra. Vilket absolut inte var bra. Få ställen för djuren att hitta vatten och dålig tillväxt. Myrmark och kärr skall inte vara snustorra på våren!

Det strilande regnet på förmiddagen gjorde att Matte fick en hel del gjort i stugan, efter en vecka när energin lagts på utomhusjobb. Hundarna var nöjda med att kunna ligga i uterummet, torrt och väderskyddat men med full koll över vägen och trädgården.

Så småningom övergick det strilande regnet i ett stilla duggregn och Matte tog med Modji och Aili på en promenad i närområdet. Inte alls långt ifrån stugan i slutet av raksträckan förbi Lapskreviret hörde Matte en bil närma sig bakifrån. Vände sig om och såg först en fotgängare ett kort stycke baköver och sedan dök en bil upp i påtagligt hög fart med tanke på två fotgängare och två hundar framför på vägen. Matte halade in koppel och hundar och klev så långt åt sidan som möjligt. Bilen saktade inte in. En minibuss som tog upp rätt mycket av vägen fortsatte i full fart förbi den ensamma fotgängaren och gasade på ytterligare med rusad motor mot Matte och Lapskduon!? Vägen är inte bred! Området är 30-skyltat. Bilen har börjat passera Lapskreviret den sista tiden och oftast i hög fart. Matte hann ta registreringsnumret. Såg vart den fortsatte vidare framåt vägen längs den sträcka Matte planerat att gå.

Där stod den sedan. Som det senaste tillskottet i samlingen bilar som ersatts vartefter och detta fordon var nummer sex i raden av bilar som kilats in bland mängder med skrot och överblivet byggmaterial som samlats längs vägkanen framför det lilla  ruckliga huset. Personen knuten till både bil och hus har tidigare roat sig med att gasa på när fotgängare passerats och även längs sträckan förbi Lapskreviret gasas det på. Mycket annat finns att säga om denna person som utmärkt sig i sin omgivning på fler än ett sätt.  En knäppskalle och mot sådana kan man inte skydda sig. Dessvärre hundägare. Bra att veta vilken bil man skall se upp för extra nu. Men den ersätts väl rätt snart även den.

Även duggregnet tog slut och solen fick en chans innan den försvann bakom skogen. Matte gick loss med sekatören och beskar rosor. Lapskflocken njöt sedan av solvärmen med nio grader i skuggan. Gottade sig på altanen och hundarna sträckte ut sig på trappen i kvällssolen. Det behöver inte bli så mycket varmare nu. Ett ålderstecken.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)