Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

RASK PROMENAD I DUGGREGN

2016-03-16

Tisdag.

Matte hade lovat hundarna en mer aktiv dag än den avslagna dageneftermåndagen.

Så trots ett stilla duggregn och dis, med några får plusgrader, tog Matte med sig hundarna ner till golfbanan för en långpromenad på mjukt underlag. Nu gäller det att skynda sig på, då förberedelserna för säsongsöppning kört igång!

Den första biten bortöver drivingrangen är det mycket fritt med bra sikt runt om och här fick hundarna springa lösa. De satte iväg i fyrsprång och stor glädje alla tre bortöver! Harpluttsök lockade till mycket spring med många stopp. Matte älgade dock på mot den bortre delen av golfbanan och hundarna höll ett acceptabelt avstånd. Men när skogen och höjderna mot naturreservatsgränsen närmade sig, kopplade Matte Lapsktrion. Två gigantiska rovfåglar seglade tillsammans över berget och synen var mäktig. Större än Ormvråkar och Matte var inte säker, men tyckte nog att det var ett Havsörnspar. Ett sådant häckar någorlunda i närheten sedan flera år. I diset och duggregnet förstärktes naturupplevelsen. Matte, hundarna och rovfåglarna i ett i övrigt ödsligt landskap.

Matte gick för motionerande av både sig och hundarna hennes och nu var det färdigätet och nosat. Ingen intervallträning, utan nötande. Farten skulle hållas oavsett mot eller medlut. Mattes brillor blev blöta, de blev även immiga! Matte blev allt varmare, brillorna allt immigare, tjock dimma rådde till slut enligt Mattes ögon. Vilket inte funkade så klart. Matte måste dra ner blixtlås, lossa på halsduken och vända nyllet mot den obefintliga vinden för sikt. Effektivt gående  blev det med puls och mjölksyra och hundarna måste pinna på rätt bra utan uppehåll. Násti hängde med fint! Men när Matte så småningom närmade sig parkeringen och lät hundarna vara lösa den sista biten över den stora rangen, var det bara Aili som satte av i fyrsprång! Násti tog långa pauser intill avståndsmarkörerna där harpluttarna låg som tätast. Lite seg var hon nu efter en timmes fullt ös gammeldamen. Aili lyckades med stor envishet få igång mor sin på en kortare jaklek! Som hon själv hade velat fortsätta betydligt länge än vad Modji hade lust med.

Matte funderade över ditten och datten när hon traskade och vad som gör att maktgalna människor som Putin och Trump får så många människor med sig. Artiklar i D.N. följer på varandra dagligen nu. Det är illa nog att det finns människor som de, som inte ser någon ände på sina maktbegär. Som bara vill utöka omfånget av makten och som inte ser världen med samma ögon som flertalet andra. Som är beredda att gå över lik och offra vänskaper för att uppnå makt och sina syften. Det är ännu värre att det finns tillräckligt med okunniga människor omkring dem för att de skall lyckas i sina uppsåt! Icke självständigt tänkande människor som följer den som skriker högst och pekar med hela armen. Farliga människor. Vissleblåsare tystas på olika och inte alltid lagliga sätt.

Dessa maktgalna människor med sina okunniga följare finns överallt omkring oss. Där de försöker skapa sina egna små riken på olika sätt. Strukturerna finns alltför nära ibland. Om man öppnar ögonen. Många visselblåsare behövs ibland.

Antal kommentarer: 2

2016-03-16 11:00:42 - Anneli

Så sant så sant! (flower) Läskigt värre:S

2016-03-16 18:29:30 - Anne-Lise

Enig. Verden af i dag kunne godt bruge masser af peace, love and understanding. (heart)

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)