Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TEKNIKENS UNDER....

2020-05-20

Tisdag.

Att konstant vara beroende av andra för att få hem varende tugga som tuggas i den lilla stugan i skogen har varit en nödvändighet i två månader drygt. Initialt var det minst två veckors väntetid på att få hem mat beställd på nätet, när "alla" ville handla på det sättet. Sedan kom "Pronto" i den lokala butiken, med ett begränsat sortiment och det testades med mycket gott resultat. Dock tenderar mycket av det där "man alltid har hemma" i kylen och annorstädes att ta slut nu och ett storköp behövde göras med stapelvaror och basförråd.

Husse hittade händelsevis en ledig tid för leverans som i dag - onsdag. Sagt och gjort, Matte gick igenom alla skåp och en lång lista gjordes. Varorna letades fram på skärmen och Matte fyllde i efter sin lista. Husse tog över, då det var hans dator och gjorde beställningen och skulle betala. Vilket inte alls fungerade, då han fick beskedet att denna tid för leverans inte längre fanns kvar....   Nästa lediga tid var om en dryg vecka. Tuppjuck fick Matte. Som gick ut i trädgården och drog många djupa andetag.

Husse valde då att börja om och fyllde i listan i Pronto med vad som där fanns att beställa från den gjorda listan. Vilket blev "så där" då bananer bara kunde beställas styckvis à 5 kr. Husse beställde många. Gemensamt konstaterades sedan att mycket på listan ännu inte var beställt, varför Husse valde tiden om en dryg vecka och beställde resterande varor för fyllande av förråden. Utan att behöva be andra om hjälp, vilket kändes väldigt skönt. 

Fåglarna flockas vid utfodringsplatsen bakom huset och ännu några dagar räcker solrosfröna, men talgbollarna är slut. Nätterna har varit mycket kalla och de behöver mat länge till. Besked kom att den beställda fågelmaten nu är på väg! Matte har även beställt några saker till trädgården för förnyelse och har upptäckt hur mycket man kan handla från datorn. Men inte är det samma sak som att besöka butiker på riktigt. Husse och Matte saknar sin frihet att själva kunna styra över sina inköp, liksom så oändligt många andra naturligtvis.

Tisdagen var som varje annan dag den senaste tiden. Regnskurig! Ösregn och solsken om vartannat hela eftermiddagen och in på kvällen. Gräsmattan är vattensjuk och växterna har nog fått mer än vad de behövde vid det här laget. Matte hanterade den ena 50-literssäcken efter den andra med kogödsel. Säckar som i vissa fall var svintunga då vatten trängt sig in. Vilket även gav den övriga hanteringen av gödseln en viss tyngd vid spridandet. Modji och Aili gjorde Matte sällskap i trädgården, men de ogillade vätan! Till slut valde de att bli kvar i uterummet när en regnskur dragit förbi. Alla gräsytor var sjöblöta och gräsmattan var nu ännu mer sjödränkt såsom varande gammal sjöbotten. Altanen och trappen hann inte torka upp innan nästa skur var ett faktum. Matte jobbade på trots regnet, då en öppnad säck inte kunde lämnas åt sitt öde utsatt för ännu mer väta.

Husse hann nästan gå en runda med hundarna i skogen mellan två skurar, lite blöta blev alla. Matte började med middagen och då kom leveransen från Ica med två fulla kassar! Lycka! Paprika kunde serveras till måltiden för lite vitaminer.

Somnade gjorde Matte med dåligt samvete för att inte hundarnas dagar fylls med diverse träning, som lättarrangerade uppletanden och nosework. Det är mycket man borde, men på något sätt tryter den mentala orken för närvarande. Skärpning Matte!

Fortsätt vara rädda om er och HÅLL AVSTÅND!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)