Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MOTIONSVÄNLIGARE VÄDER

2014-08-12

Ett väderomslag har skett till lite svalare och ostadigare väder. Vilket gör det lättare att motionera hundarna och själv vara mer aktiv.

måndagen sken solen på morgonen och en bit in på förmiddagen. Matte tog med hundarna på en moppepromenad, som fick kortas ner något, när regnet drog in rätt plötsligt över Matte och hundarna. Komna halvvägs på "Mossvägenrundan" började det skvätta från moln som varit dolda bakom höga träd. Matte drog huvan på jackan över huvudet och satte fart hemåt på Långsjövägen. Därmed genande mellan Ringvägen och Bäckvägen och undvikande en brant backe för snabbare hemkomst. Trots allt höll Matte snabbt promenadtempo och inte cykeltempo, med tanke på långturen dagen innan. Intervallträning blev det i takt med intensiteten på regnandet. Just som Matte och hundarna kom fram till grinden öppnade sig himlen i ett skyfall! Tur att det inte kom tidigare! Hundarna släpptes in på tomten och måste först kolla efter snoken i bäcken innan de sökte skydd för regnet uppe på glasverandan. Matte skulle parkera och täcka över moppen och hann bli tillräckligt blöt för att behöva byta kläder.

Resten av dagen ägnade Matte åt inomhusstök. Mycket har inte blivit gjort under sommaren, när Husse har varit ledig och dagarna har varit varma och soliga. Nu måste det göras! Efter operationen blir det omöjligt under några månader. Matte försöker hinna undan så mycket som möjligt trots stelheten. Lyckades faktiskt kliva runt i både säng och soffa och få upp ett par nytillkomna tavlor på mer lämpliga platser! Möjabesöket resulterade i en akvarell av en lokal konstnär och tidigare hade Matte fallit för en olja i ett galleri i Gamla Stan. Nu har de fått sina rätta platser. Motiven är "naturliga". Landskap, skärgård och ett och annat djur, några båtar. Motiv som skänker lugn och ro, samt fungerar som minnen av den som målat eller har haft tavlan, eller när den inköptes. Väggarna börjar bli fulla i den lilla stugan i skogen! Fulla av minnen.

Lagom till att Husse kom hem från jobbet tittade solen fram igen och familjen kunde sedan ägna sig åt att utnyttja att marken blivit uppblött så att ogräs kunde skyfflas från grusytor. Hundarna spårade snok och fick därefter gå en skogspromenad med Husse. Som hittade en hel hoper med kantareller som vuxit samman och såg ut som en jättestor gullysande kantarell! Svampen tillagades sedan och åts ihop med omelett gjord på ägg från grannhönsen och korv som skänkts av en annan granne när de återvände till stan och jobb efter grillkvällen i fredags. Gratis är gott!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)