Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ALLT MITT ÄR DITT....

2020-06-16

Måndag.

Nu är grind och ny grindstolpe i stort sett klara! Matte har sågat och Husse har målat. Tätvuxet byggtimmer har kapats och snedsågats, byggts in med ursprunglig liten och instabil stolpe och gett en helt ny entré till Lapskreviret. Grinden är inte längre röd utan vit och den fina Lapsk-dekalen med en märklig historia är på plats. Matte köpte en fin dekal på Älvsjömässan för flera år sedan, satte den på en "hundvarningsskylt" och satte fast den på grinden. Två år senare trillade några likadana dekaler ner i brevlådan från Nástidottern Lihkkus matte i Nederländerna! Med senkommen (bortglömd) information om att det var Lihkku som var fotad på denna dekal! Som finns att köpa på nätet för övrigt.

Gátchis Juoksanáste Lihkku, född i den lilla stugan i skogen, bor i Nederländerna, var på utställning i Tyskland, fotades av en man från Tjekkien som hade ett företag som producerade hunddekaler och saknade Lapsk Vallhund. Han ville ha en meriterad hund och Lihkku är C.I.B.! Dekalen köpte Matte i Stockholm och hade ingen som helst aning om att hunden på bilden på grinden var uppfödd av Matte och född bakom den grind bilden nu satt på! En märklig historia och alldeles sann!

Fotot är några år gammalt. Klicka för större bild.

 

En granne hörde av sig och undrade om Husse och Matte hade sett något avvikande under lördagkvällen. Någon hade kletat trallolja på ett fönster på husets baksida. Huset lämnades på kvällen. Modji och Aili hade vid elvatiden på lördagkvällen larmat om en person som vistades på vägen utanför Lapskreviret, gående långsamt med många stopp framför infarterna. Två cyklar saknades även och en var hittat neråt vägen, slängd i diket. Det hade hörts ljud uppåt sjön som från festande människor. Eventuellt finns ett samband. Står två cyklar på en tomt och man inte orkar gå så tar man varsin cykel och drar. Efter att ha tagit en sväng runt det tomma huset. Hittat olja och pensel och inte kunnat låta bli. Eller?

"Var glada att ni har era larmande hundar!" Den kommentaren har andra uttalat ett flertal gånger på alldeles för kort tid! En annan granne har satt upp kamera efter ett oönskat besök i våras. Två personer syntes gå in på tomten men försvann in i skogen när två större hundar släpptes ut. Kamera sattes upp och nu var det en person med cykel som blev filmad vid huset när han såg sig omkring rätt noga kring hus och uthus. Nyligen stals sprit ur ett fritidshus helt nära. Jo Husse och Matte uppskattar MYCKET i nuläget att de två Lapska är av en ras som vaktar genom att slå larm!

Lihkku får på grinden göra vad hon kan för att inbilla någon att hundens storlek är jämförbar med en Schäfer! Bara ett proträtt säger ju inget om mankhöjden!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)