Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MASSOR MED SNÖ

2013-01-16

Det började med lite finkornig snö som inte märktes så mycket, på tisdagförmiddagen. Men det var bara början som sagt. Flingorna blev allt större och snöfallet allt ymnigare. Så fortsatte det hela dagen. Snön vräkte ner och sikten var dålig. Hundarna gick ut en vända på tomten och kom tillbaka så småningom med vita täcken. De satte sig på verandan och ville in, efter att ha tuggat lite på benresterna. Matte avvaktade med utevistelse och promenad, för att samtidigt skotta undan lite snö.

Mitt på dagen hade det fallit så mycket snö, ca 10 cm, att det var läge att skotta bort det som kommit. Denna gång var det inte någon tung blöt snö, så jobbet kändes inte så slitsamt. Hundarna roade sig på tomten och lokaliserade vattensorken i sin håla, under snön i bäckkanten. I samma område där snoken/snokarna brukar hålla till. Ingen tillfällighet.

När Matte flyttat snö väldigt länge var tanken att ta en promenad med hundarna. Promenaden blev inte så lång. Matte vände vid brevlådorna neråt vägen. Det var tradigt att pulsa i snön på den oplogade vägen. Motion hade i alla fall Matte fått genom snöskottningen och hundarna fick klara sig ändå. De hade rört sig en hel del i snötäcket på tomten. Det blev i alla fall två timmars utevistelse i snöfallet, för Matte och hundarna.

Snön fortsatte att falla resten av dagen och hela kvällen. Husse skottade/snöslungade mer snö när han kom hem och fick skrapa av ytterligare ett lager innan natten. Totalt föll det nästan tjugo centimeter under dagen.

Matte var alltså inne stor del av tisdagen och hade radion påslagen. Dagens nyhet på P4 Radio Stockholm: En 20-årig städerska stal ett tågset på Saltsjöbanan, natten till tisdagen och körde i full fart över stoppklossarna och rakt in i kök och vardagsrum i ett flerfamiljshus. Den enda skadade var brottslingen. Tåget blev stående en bit in i huset.

Hur kommer man på att göra något sådant? Varför bygger man ett hus direkt bakom ett stoppblock? Svar från miljöpartiets politiker: "Det var nog ingen som tänkte på riskerna".   Uppenbarligen inte.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)