Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ÄNNU SYMPTOMFRIA

2022-01-06

Tisdagen tillbringade Lapskfloocken hemma i karantän och kunde konstatera att ännu hade varken Matte eller Husse några symptom. De två fullvaccinerade men insjuknade i Covid hade symptom  som rejäla fyrkylningar. Matte gick en kortare promenad i området med hundarna och tankarna fladdrade runt. En äldre kattägare dog för en tid sedan ifrån sin katt, som troget väntade utanför ytterdörren vecka efter vecka, när ägaren var intagen på sjukhus. Katten har nu fått ett nytt hem via katthemmet. En hundägare dog ifrån sin hund hemma i bostaden helt nyligen och hunden befann sig där i ett par dygn, ensam i huset med den döda ägaren, innan någon uppmärksammade situationen. Ordet "djuränkling" hör till nyorden 2021. Många har ett djur som enda nära sällskap i sitt liv. Fler nu än före Corona. En plan B för detta enda sällskap bör finnas för alla djurägare. Inte helt enkelt och enklare sagt än gjort.

Onsdagen startade mycket tidigt för Mattes del, som hade en tid på bilbesiktningen strax efter öppnandet på morgonen. Som tur var hade det annalkande snövädret senarelagt ankomsten och Matte slapp det bedrövliga väglag som uppstod senare på dagen. Rutinerna var covidanpassade och Matte behövde aldrig vara i närheten av någon annan. Bilen lämnades utanför byggnaden och togs direkt över av den som skulle besiktiga den. Matte väntade utomhus till dess bilen lämnades tillbaka med godkänt resultat.

På eftermiddagen tog Matte sedan en lång powerwalk iförd Icebugs, tillsammans med Modji och Aili. Vägen föreföll bättre halkbekämpad nu och mittsträngen var helt isfri på långa sträckor. Matte öste på och njöt av att kunna ta ut stegen! Hundarna pinnade på efter toabesöken och endast en bråkdel av alla gånger Aili ville nosa och pinka bejakade Matte hennes önksan! Löp på gång? Efter den sega uppförsbacken blev Matte tvungen att öppna jackan och samtidigt började snön falla. Hem kom Matte och hundarna varma och snöiga och eftermiddagsfika framför braskaminen uppskattades av hela flocken. Kanelbulle till Husse och Matte och varsin bit torkad strupe till hundarna. Ute snöade det ymnigt nu och stugan bäddades åter in i snö. Bäcken frös åter till när temperaturen sjönk till natten.

Ännu en dag hade gått utan att Husse och Matte fått symptom på Covid, efter att ha utsatts för smitta under julhelgen. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)