Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

STÖRTSKURAR

2015-06-27

Fredagen var en dag med idel regnskurar. Inget fint strilande, utan regnet vräkte ner i regelrätta skyfall och vägarna översvämmades lokalt och temporärt. Bilar fick köra in till vägkanten i brist på sikt.

Matte ägnade förmiddagen åt pappersarbete. Räkningar och annat som måste fixas och blötan ute lockade inte direkt. Tillfälligtvis drog molnen undan och Husse fick chansen att gå "Mopperundan" i skogen med hundarna, medan Matte var upptagen. Sedan for familjen ut till loppisen i Bergshamra och hämtade hem de två sista gamla fönster med munblåsta glas som Matte köpte ihop med fler, men som krävde takräcke för att få hem. Nu återstår att se vad de skall användas till. Flera förslag finns.

Därifrån gick färden vidare till torpet för snabb tillsyn. Fint såg det ut! Inga nya kryp! Insprutande av "krypgift" ovanför taket kanske skulle ha gjorts i preventivt syfte långt tidigare. Nu lockar övernattningar! På kustvägen söderut mot Åkersberga sköljde regnet ner och Husse måste köra åt sidan och vänta ut skyfallet, då han inte såg tillräckligt för att kunna köra vidare! Så småningom anlände familjen till Åkersberga Växtförsäljning, för ihandlande av en en spalje åt Honungsrosen att klänga på upp mot berget bakom huset. Även här kom regnet ner i skyfall och marken började bli mättad. Husse och Matte dröjde sig kvar och tog en fika. Hundarna hade det torrt och fint i bilen.

Väl hemma sprack molntäcket upp och drog undan! Solen sken och hundarna kunde vara ute i trädgården. Här var det betydligt torrare och skurarna hade i huvudsak dragit förbi längre ut mot kusten. Riktigt skönt var det!

Kvällen tillbringade Husse och Matte med några grannar på grillkväll, nere på Brollsta golfklubb. Full rulle var det och inte så lätt att samtala! Stämningen steg ju längre kvällen led och till slut hördes inte de två trubadurerna längre... Det är trevligt med lokala initiativ ute i skogen och många passar på att roa sig på hemmaplan. Trevligt!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)