Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MOPPEMOTION

2014-11-04

Måndag.

Morgonpromenaden med hundarna gick runt kvarteret och avslutades med lite lösspringande i skogskanten på andra sidan vägen. De fick sedan vara ute på tomten en stund, men gick gärna in tillsammans med Matte. Mulet var det och regnet hängde i luften, men det var varmt och skönt för en novemberdag med tolv grader! Varmare än vad det var kring Midsommarafton! Då var det elva grader på dagen och åtta på kvällen.

Lite senare på dagen tog Matte med hundarna på en tur med elmoppen, som ännu inte sålts, då Matte behöver den i stället för cykeln för att kunna motionera hundarna. Det dröjer ett tag till innan Matte får cykla på annat än motionscyklar. Innan lagtävlingen tränade Matte upp hundarnas kondition och nu gäller det att hålla nivån. Aili får inte motioneras hårt, men måste springa av sig lite energi och träna upp ett bra rörelsemönster. Bygga upp kroppen med muskler. Matte körde lite intervallträning med dem allihop en stund längs vägen. Batteriet var nästan urladdat och därför vågade Matte sig inte så långt hemifrån.

Även i dag på tisdagmorgonen har Matte sällskap av de unga rådjuren utanför fönstret. De var här hela dagen i går. Deras mamma har nog fullt upp med att tillverka nya rådjur så här i november. De bortstötta småttingarna kanske känner viss trygghet nära huset och med hundarna i närheten. Dem har de ju vuxit upp med under sommaren. Här på berget på husets baksida finns mängder med blåbärsris och gräs för dem att äta. Över tomterna går ett rådjursstråk på berget. Skogspartiet mellan tomterna är avgränsat och lugnt och här jagas inga älgar eller vildsvin.

 

 

Antal kommentarer: 2

2014-11-04 19:21:37 - Barbro

Jag kan tyvärr inte läsa hela texten vid radbrytningarna. Min dator eller din? Det har inte hänt tidigare i alla fall. Kram så hörs vi på mejlen. :):)

2014-11-05 08:44:26 - Marianne

När jag lade in Epics protokoll hamnade texten delvis utanför skrivfältet. Nu ser det däremot ut som vanligt här.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)