Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

KRÅNGLIGT

2016-04-25

Söndag.

Husse morgonpromenerade hundarna och hämtade tidningen ett stycke bort och sedan förmiddagspromenerade han hundarna i skogen en sväng. Matte pysslade under tiden i stugan. Husse och Matte skulle ut och roa sig på egen hand denna dag! 

Färden gick till Älvsjömässan och den stora trädgårdsmässan! Ett årligt "måste" inte bara för Husse och Matte. Det är lika svårt att hitta en ledig parkeringsplats när det är växter som är temat, som när hundarna fyller hallarna! Utan utställningsringar blir det mer smockfullt med folk och montrar! Här säljs allt vad man kan önska sig för trädgårds och balkongliv, samt stugliv på landet. Vilket passar Lapskfamiljen perfekt, havande två små röda stugar på olika ställen "på landet". Husse och Matte separerade tillfälligt och var och en hittade det den sökte. För Matte är Garden Girls utförsäljning med mässpriser ett måste att kolla, liksom maskinavdelningen för Husse. Matte köpte shorts och topp för totalt 300 spänn och Husse avstod en gigantisk åkgräsklippare för den rätt lilla gräsmatttan hemma. Trots mässpris! Kompostkvarn har stått på önskelistan, men inköptes för nästan ingenting av flyttande granne.

Tillsammans tittade Husse och Matte på toalettlösningar i avsaknad av möjligheter att lägga ner en WC-tank, på grund av ytligt liggande berg överallt runt stugan. Som alltså står stadigt med gjutna plintar på berggrund. För två permanentboende personer avråder man från frys- och förbränningstoa. Alldeles för dyrbart i drift! Kommunen fasar ut latrinhämtningen genom att årligen höja priset rejält. Varför NÅGOT måste göras inom en snar framtid. Mulltoa på något vis eller en ny Separettoa lär det bli. Olika lösningar finns där.

Snöade gjorde det till och från och så mycket utevistelse lockade varken hundarna eller deras människor efter hemkomsten. Däremot kunde middagen förtäras i en kort stunds solsken på glasverandan, i värmen från en terrassvärmare.

Det här med utställningar är inte något som Lapskflocken ägnar sig väldigt mycket åt för det mesta. När det nu gick så väldigt bra för alla de tre hundarna i Västerås, beslöt Husse och Matte att anmäla dem även till SLK:s utställning i Österbybruk och SKK-utställningen i Leksand. Att anmäla till SKK-utställningen var lätt som en plätt, då alla uppgifter finns lagrade och man endast klickar lite här och där så är det klart. När Husse skulle anmäla till utställningen i Österebybruk blev det väldigt mycket krångligare! Här skulle varenda jäkla bokstav och nuffra på hela "hundsläkten" fyllas i av anmälaren. Trots en anmälan på nätet!

Med trötta ögon på kvällen och med en väldigt liten skärm till datorn, så lades det projektet ner på obestämd tid. Uppenbarligen ett sparsamt använt anmälningssystem. Detta blev krångligare än vad det hade behövt vara. "Krångliga" utställningar behöver man ju faktiskt inte anmäla sig till.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)