Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

BORTPRIORITERADE HUNDAR

2016-06-08

Tisdag.

Matte hade planer för sig och hundarna denna dag, som åter blev en väldigt varm dag med 26 grader och en dag lämplig för bad.

Snickarna hörde av sig med en fråga om de kunde komma nu, då en lucka uppstått, i stället för på fredag. I det läget säger man inte nej! Snickarna och isättning av alla glasluckor och nya glasdörrar fick bli prio 1! Hundarna blev prio 2.

Varför Matte inte bara kan låta snickarna sköta sig själva för att själv gå och bada med hundarna, beror på att Matte  är byggbas och har liksom Stickan "en plan"! Samt är den som själv har beställt dessa luckor och det visade sig vara väldigt bra att Matte valde att närvara vid monteringsarbetet. 

Killarna jobbade på och hundarna hade fått stora hundtugg och låg med dessa i skuggan och föreföll ha det bra. Matte jobbade i trädgården med lite av varje och fanns till hands. Med information om hur hon ville ha detaljer fixade. En hel del snickeriarbeten följer med bytet av glaspartierna. Men rätt som det var gick arbetet i stå på ett tidigt stadium. Leveransen föreföll ha blivit fel. Storlekarna stämde inte med följesedeln. Matte lyckades hitta lappen med ursprungliga måttuppgifter från snickaren och jämförde dem med följesedeln/ordersedeln och de stämde bra överens. Men det gick inte att få ihop det som det skulle vara. Killarna försökte ringa monteringssupporten och där var det minst en halvtimmes telefonkö. De hade svårt att ge upp sina försök att lösa problemet själva och tiden gick och pengarna rassalde iväg...  Matte provade att ringa själv och valde en annan väg. Nämligen att få uppgifter om sin order och hamnade som nummer två i kön! Bingo! Snickaren fick förklara problemet och i ett nafs var detta inget problem längre. För att få ihop det var det meningen att man skulle montera två luckor av olika storlek i samma öppning! Men det framgick inte vid beställningen på något vis. Men ett pillgöra var det med denna montering och hela dagen tog det. En negativ överraskning var att rutorna med energiglas var svagt tonade - mörkare i vardagsrummet. En positiv överraskning var att alla var låsbara! 

Lagom till när Husse kom från jobbet var alla luckor på plats, men smådetaljer återstår och allt snickarjobb runt om kvarstår och fixas när ny beställd fjällpanel för fronten på huset har kommit.

Husse tog en kort promenad med hundarna och Matte städade byggarbetsplatsen, som var beströdd med fint metallspån från sågade metallprofiler. Inte kul att få i trampdynor och bara fötter! Med hjälp av solen var det lätt att se blänket och var det måste borstas. 

Sedan övergavs hundarna och Husse och Matte gjorde en repris på sin första date! Husse fyllde år och tanken var att äta gott i Vaxholm. Men stora åskmoln drog upp runt om och det kändes bättre att inte åka iväg fullt så långt. Så det fick bli Chinesmat i Vallentuna och händelsevis hade Matte på sig samma sommarklänning som för sexton år sedan! Modern igen! En favorit i repris således. Inte så tokigt alls! Åskmolnen höll sig på avstånd och hundarna hann få ännu lite utevistelse denna dag. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)