Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

VACCINATIONER

2019-11-19

Måndag.

En dag då familjens två Lapska hade tid för vaccinering. De vaccineras mot kennelhosta varje höst och Matte vet att det inte skyddar mot alla de olika sorters kennelhosta som finns. Men man får göra så gott man kan och vaccinera mot vad man kan vaccinera mot. Samtidigt fick de i samma spruta sin vaccination mot valpsjuka och parvo. Den får de var tredje år. Matte vet att man tänker olika kring vaccinationer helt allmänt och att många vägrar vaccinera sina barn mot mässling. Vilket föefaller obegripligt för den som fick mässling som fjortonåring och det var väl så där. Mycket värre var det med den lymfkörtelinflammation som föjde därefter!

Det är just det som är kruxet med mässling. Föjdsjukdomarna som kan vara väsentligt mycket allvarligare än mässlingen själv! Livshotande. En sjukdom som klassades som ett större hot och allvarligare än ebola i går kväll på TV. En vaccination är inte bara en handling för att skydda sig själv! Det är en handling för att förhindra smittspridning! Av lojalitet mot sina medmänniskor och hundar skall man vara vaccinerad mot vad man kan vaccineras mot. Två som fyrbenta. För minskad smittspridning!

Ni som är födda på 1970-talet liksom Mattes söner, fick inte tillräckligt skydd med bara en spruta mot mässling. Ni måste förstärka det skyddet med ännu en spruta NU! Matte fick en hälsning av den som vaccinerade den ena sonen att "hans mamma var klok som tjatat om detta". Kolla upp hur ni har det med skyddet mot mässling snarast. Har ni bara fått en spruta måste ni ha en till!

En sjukdom som åter sprider sig i många länder och där man vartefter inför lagar om tvångsvaccinering och kännbara straff för dem som vägrar! Trender bland oss människor drabbar även våra husdjur. Att det kan vara farligt att vaccineras blev en "sanning" för många efter tragedin med flera sjukdomsfall i narkolepsi, kopplade till vaccinet mot svininfluensan.

Att inte vaccinera hundarna mot valpsjuka, parvo och kennelhosta kanske kan orsaka större spridning än nödvändigt. Sjukdomar som drabbar valpar och gamla hundar extra svårt. För egen del tänker Matte och Husse tacksamt ta emot gratissprutorna mot årets influensa, som de gamlingar och hörande till en riskgrupp de är. Att man på sociala media propagerar för att hindra föräldrar att vaccinera barn mot mässling är fullständigt obegripligt. Det skedde även på en barnavårdscentral på trendiga Södermalm i Stockholm. Ofattbart.

Var rädda om er och era husdjur!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)