Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GOD MIDSOMMAR!

2016-06-24

Lapskflocken i den lilla stugan i skogen önskar er alla en trevlig Midsommarhelg!

Trots utgången i det engelska EU-valet, lite regn denna morgon, och annat elände.

För övrigt kom snickaren tillbaka på torsdagen, för att försöka rätta till eländet med att de nyligen isatta glasluckorna inte fungerade som de skulle. En låst lucka gick inte att låsa upp och dörrarna gick inte att låsa och den ena skjutbara dörrhalvan hängde snett på något vis....

Lååång tid fick han använda till att få upp och korrigera den förefallande för evigt låsta fönsterluckan. Låååång tid fick han sedan tillbringa med att försöka klura ut varför dörrhalvan såg ut som en snedhängd tavla. Till slut accepterades Husses förslag som orsak till det som blivit snett, men inte varit det initialt. Nej, den var inte sned från början. Det har skett vartefter omgivningen byggdes om. Inklusive det översta trappsteget....   Så när den intilligande brädan skruvats loss och några kilar körts in (tillbaka!) under dörrens undre skena, var allt rakt och fint igen. Alla lås testades och sades fungera. Vilket Matte inte hade några planer på att försöka testa själv. Det räckte som det var och fler bekymmer ville Matte inte ha före helgen.

Sedan ägnade Matte restenav dagen till att städa byggarbetsplatsen ren från sågspån som täckte även blommorna. Samt till att iordningställa det fina uterummet. Som senare skall få isolering och innerväggar på fasadpanelen under glaspartierna. Det skall familjen själv fixa. Men först skall Husse på sin semester roa sig med att måla rött och vitt på tillbyggnaden och utsidan av uterummet. Ja - roa sig!  Han gillar att måla! Matte gillar att snickra, så vem vet, kanske blir innerpanelen Mattes sommarjobb.

Hundarna gillar det nya uterummet mycket. Här kan de ligga i skugga och tvärdrag när alla luckor är öppna! Här kan de ligga när det är stängt till trädgården men ytterdörren står öppen. Huset har blivit större när det fått ett dragfritt uterum.

Antal kommentarer: 2

2016-06-24 10:32:13 - Anna

Glad midsommar till er :)(heart)

2016-06-25 19:42:18 - Anneli m flock

Trevlig Midsommar önskar Insjöflocken!
p.s Saivan var o tränade lite i ett grustag i onsdagskväll ;) Märks vart hon har generna från ;)(star)(heart)(flower)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)