Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

UPPOCHNERTILLVARO

2015-12-11

Torsdag.

Med hantverkare i huset sedan några veckor har tillvaron blivit aningen uppochnervänd. Det rum som varit förråd är nu helt tömt och fyller golvytorna i sovrum och vardagsrum, i väntan på att husets tredje rum skall bli klart. Det finns inte mycket plats att röra sig på. Ute ligger det brädbitar, gamla takplåtsbitar och nytt virke på alla ytor intill stugan. Det är med nöd och näppe man kan pressa sig emellan för att nå ytterdörren. Matte går ständigt och kollar så att inga brädor ligger med spikar stående rakt upp, eller plåtar kan få vingar i den stadigt kraftiga vinden, dag efter dag.

Det nya sovrummet har tagit form enligt planerna och väggar och tak är nu klara, med lister och urtag för eldosor och väggurtag. På torsdagen blev det möjligt att nå tvättmaskinen igen, utan att balansera över buntar med panel. Hundarna gjorde entré i det nya rummet för första gången och upptäckte den helglasade altandörren! Härifrån har de full koll bort över vägen. Vilken lycka! Rummet blir deras och Mattes sovrum och vintertid kommer ett fårskinn att ligga på golvet framför den helglasade dörren. Om Husse och Matte gissar rätt, så kommer detta främst att bli Modjis plats. Familjens vakthund.

Under dagen togs en gammal väggskiva bort i förrådet för att ersättas av samma väggpanel som i det tillbyggda rummet för sammanhållning. Detta orsakade ett intensivt oljud som av en tandläkarborr dimensionerad för elefanter! Samt ett bankande och borrande i väggen in till toan. Det var med viss bävan Matte slog sig ner, intensivt stirrande på väggen. Skulle hon få sällskap när väggen rasade eller ett gigantiskt hål öppnade sig? Eller skulle badrumsskåpet falla ner i handfatet? Hundarna tog inga risker och höll sig i vardagsrummet.

Två kortare promenader hann det bli med hundarna under dagen. I övrigt fick de hänga med ner till byn för några inköp, samt vara ute på tomten med Matte som plockade kringflygande bitar av isolering och brädbitar som kunde användas som bränsle i kaminen.

På eftermiddagen kom långväga besök från utlandet och Lapsktrion kunde genom glasdörren konstatera att ytterligare en Lapsk skulle dela trädgården med dem. Familjens lillstuga brukar vara populär när det är stor utställning i Älvsjö. Hotellrum är dyra och en enkel gäststuga i skogen lockar många hundägare. Men för helgens besökare ingår en byggarbetsplats....

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)