Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

EPIC UPPFLYTTAD!

2015-03-29

lördagen fick Matte ett mycket glädjande SMS från Nástisonen Epics matte. Epic hade tävlat i appellspår och gjort ett kanonspår och blivit uppflyttad till lägre klass! Lydnadsdelen var som för många Lapska inte den del där han var som alertast. Godkänt blev det i alla fall. Epic = Gátchis Átjájuoksa Adja.

STORT GRATTIS till Epic och hans matte, som tar så väl vara på det material hon fått!

Husses och Mattes egna hundar togs inte alls tillvara under lördagen.....  De stackarna fick en morgonpromenad till brevlådan med Husse, för att hämta morgontidningen. De fick vara ute lite på tomten och sedan blev de lämnade ensamma hemma. Husse och Matte begav sig till Trädgårdsmässan - Nordiska trädgårdar i Älvsjö, tillsammans med en förfärlig massa människor. Det blir nog populärare för varje år! Parkeringsplatserna både ute och inne föreföll redan fullbelagda. I sitt kryssande runt i sökandet efter en ledig plats hamnade Husse på en liten återvändssnutt och si där fanns ett lördagsstängt företag, med många platser för kunder! Där lämnades bilen och stod snällt kvar olappad flera timmar senare.

En nyhet för året var en byggavdelning i B-hallen och där upptäcktes en typ av jordskruv med beslag som skulle användas i stället för jordankare och plintar. För totalt 650 kronor per skruv, kom företaget och drog ner dem på plats i Stockholmsområdet. Ett nytänkande som sparar mycket jobb. Efter besöket i B-hallen separerade Husse och Matte, för att på var sitt håll kunna ägna tiden åt det som var viktigt för var och en. Vilket för Husse var verktyg och makiner och för Matte att hitta Garden Girls butik med mässpriser. Matte sökte, fann och hittade gröna fina byxor praktiska för både trädgård och hunderi med alla sina fickor, samt tillhörande väst! Med blommiga fickor och kanter, som kanske sticker av i hundsammanhang för all del.....  Men vadå! Kan man rocka sockorna och sticka av kan man väl köra hund i trädgårdsoutfit! Eller?

Matte hittade också den minifontän med skifferskivor i blomkrukestorlek hon önskat sig i flera år. Efter att ha hittat liggande grodor som skulle kompletteras med pump och kärl och stenar till ett totalt belopp av uppåt två tusen, fann Matte denna stilrena och minimla krukfontän/minivattenfall att placera på blombordet, för facila femhundra spänn! Det blev kanonfint med murgrönan slingrande runt om! Ljudet av fallande vatten är rogivande. Eller så blir man bara kissnödig kanske?

Husse och Matte hade stämt träff i halvtid och gick och åt lite god mat, undvikande hamburgerställena. Gemensamt tittades det sedan på olika typer av toaletter, som en plan B om det inte finns utrymme nog för att få ner en WC-tank, när grävande framför huset startar rätt snart. Förbränningstoa blir fruktansvärt dyrt vid permanentboende, är otänkbart och rekommenderades inte. Plan B är i nuläget antingen en ny Separett med två stora latrinkomposteringsbehållare på tomten, eller en Mulltoa modell större.

Återigen separerade, tittades det sedan på allt som var kvar och det var en hel del. Framkomligheten var bitvis rätt begränsad med tvillingbarnvagnar och väldigt många nyinköpta fina och blommiga "dramaten" , för hemförande av inköpta växter och andra skrymmande trädgårdsprodukter. Medelåldern hos besökarna låg rätt högt förvisso, men många föreföll vara där för planering av sina första trädgårdar. Odlingsintresset och odlandet av ätbara saker, påminner om sjuttiotalets gröna våg till viss del. En del frön grodde uppenbarligen, i generationen efter Husses och Mattes generation. Sjuttiotalisterna ratade inte alla sina föräldrars tankar och idéer. Kring Plargoncenen och hyllorna med "Årets Pelargon" och övriga olika sorter av Pelargoner var det knökfullt! Ett flertal "kändisar" utgör bra draghjälp för en älskad (eller hatad) blomma som just nu är mäkta populär.

Hemma väntade hundarna, lyssnande till P4 och de var mycket glada när de fick göra Matte sällskap i trädgården ett tag, samt följa med på en kortare promenad innan de själva ansåg att det var dags att gå in och fixa lite käk! De hade minsann inte ätit fint på någon mässa och ställde sig vid ytterdörren alla tre när klockan var halv sex. Nu ville de in och de ville att Matte också skulle gå in! Matte lydde och nöjda hundar fick sin mat och bredde sedan ut sig framför brasan.

Antal kommentarer: 1

2015-03-29 14:33:32 - Barbro

grattis till uppflyttningen Epic! :)(flower)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)