Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TRÄNING PÅ SKANSKA

2012-11-15

Onsdagen blev en dag då hundarna var i gång från tidigt till sent.

Efter att Násti hade blivit fotad för pressen och Modji visat räddningssök i kommunalhuset i Täby, var det träning på SKANSKA i Upplands Väsby på kvällen. Lite konstigt kändes det att komma tillbaka för första gången sedan Gázzi fick somna in efter två frisök just här. Det kändes lite skönt att det var "ommöblerat" just i det förrådstält där Gázzi fick sluta sitt liv. Men livet går vidare och nytt liv planeras.

Modji fick börja sitt träningspass med intensiva markeringsövningar. Behövligt, då hon börjat bli slarvig till och från. Tummen i ögat - ordning och reda! Modji skällde ut figgen intensivt och länge allt under det att de förflyttade sig i en maskinhall. Därefter fick Modji ett frisök och Matte började med att låta henne söka tomt över stora ytor. Till slut nådde hon en annan maskinhall och där fyndade hon tre gömda figuranter på och kring de stora arbetsfordonen. Hon jobbade bra och lokaliserade dem, samt skallmarkerade som hon skulle. Bra jobbat.

Násti fick ett frisök även hon. Med tre figuranter i tre olika halvstängda utrymmen. Förrådstält och maskinhallar med tre väggar. Násti höll god fart och hade mycket spring i benen och skötte sig utmärkt. Hon hittade alla figuranterna och skallmarkerade dem väldigt högljutt och ihållande! En låg ihopknölad i en liten låda, tillsammans med tunga järnföremål som inte gick att lyfta ur, en var gömd ganska öppet i tältet och en stod i ett stängt plåtskåp bland en mängd andra plåtskåp.

Nástisonen Lime har just börjat lägga ihop sök med skallmarkeringar och fick ett stort frisök med tre figuranter. Det var en fröjd att se honom jobba! Han söker helt tyst, lokaliserar figuranten, hittar så nära som det bara går genom att gå runt föremål så att han kommer så nära figgen det bara går. Innan han börjar skallmarkera! Så snart han är nöjd och inte kan komma närmare figgen sätter han omedelbart igång att skallmarkera med ett mycket bra markeringsskall. Inga tveksamheter alls! Han har själv kommit på att han skall lägga sig ner bredvid figuranten. Så som även Modji gjorde när hon var på samma nivå. Lime belönades så snart han låg och skällde. Med godis först och därefter kamplek.

Vilken härlig kille! En lovande kille och Matte är mäkta stolt. Liksom Limes husse.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)