Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

EN INTENSIV DAG

2022-06-13

Söndag.

Matte vaknade tidigt efter en natt i ett för varmt sovrum. Modji och Aili fick lite senare följa med bort till brevlådan för att hämta morgontidningen. Ett lotteri - då den uteblivit ett flertal gånger eller kommit först sent på dagen. Matte skrev till slut till D.N. kundtjänst och påtalade att man samtidigt som det bifogas en lapp från Premo den ena dagen om hur många olika tjänster de som tidningsbud kan erbjuda, uteblir tidningen helt nästa dag! Igen. Sedan hörde Matte inget alls från D.N. kundtjänst. Men fick ändå ett mail med en enkät att fylla i rörande hur nöjd man var med hanteringen av ärendet! Vilket ärende?! Mailet var ju över huvud taget inte besvarat!!! Nåväl, på söndagen låg tidningen där den skulle klockan åtta på morgonen. Ingen självklarhet numera!

Matte gav sedan hundarna mat och gav sig därefter iväg och gav katterna mat. Två katter som blivit Mattes ansvar på obestämd tid vad det verkar. Sommaren går inte att planera alls i nuläget. Ibland blir inte livet som man tänkt sig, men två katter skall inte behöva känna sig övergivna när livet hakade upp sig för deras vårdnadshavare. De två katterna har accepterat Matte som vikarie och vill ha mer än mat. Social samvaro en stund med klapp, kel och fästingplockande ingår i kattansvaret. Matte möttes av dem båda på yttertrappen och de strök sig intensivt mot Mattes ben. En i taget lyftes de upp och fick lite egentid och uppmärksamhet och efteråt var Matte försedd med päls även hon. Båda katterna fäller massor med päls nu.

Sedan var det dags att bege sig till bakluckeloppisen intill E18 vid Roslagsstoppet. Mycket barnkläder fanns det där men även bullar bakade av kompisen som bakar ljuvliga vaniljbullar. Flera bullpåsar inhandlades. En son sökte Kockums gul emalj med grön kant och Matte konsulterade per telefon vilka föremål specifikt som var intressanta, när ett flertal hittade hos en säljare.

Väl hemma hos hundarna igen blev det gofika med vaniljbullar på altanen och sedan väntade plantering av sommarblommor i ytterligare en låda. Nu är det färdigt kring punschverandan och några urnor är kvar att flyllas med sommarkänsla. 

I kvällningen tog Matte med sig hundarna på "Mopperundan" i skogen och gick nu fortare än sist för att bygga upp Modjis kondition. Hon är stakare i benen kan man se och nu gick Matte som hon brukar gå i den kuperade omgivningen. För två veckor sedan fick det bli mycket nosande och många pauser av hänsyn till Modji. Nu var det en annan sorts promenad och Modji hade inga problem med att hänga med. För två veckor sedan tog skogsrundan en timme och nu gick Matte och hundarna samma sträcka på trettiofem minuter. Vilket är vad det brukat ta att gå sträckan innan Modji insjuknade. Idealtiden hölls och Modji var pigg vid hemkomsten och strövade omkring i trädgården. Matte höjde ribban för Modjis rehabträning och det fungerade. Modji såg mer pigg och glad än trött ut! Underbart!

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)