Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

KRIGSSKÅDEPLATSEN AILI

2014-09-30

Det är mycket med Aili just nu! Kring Aili, i Ailis inre. Hormonerna krigar med Aili. Stormar och bär sig åt. Ställer till det. Hennes syster Adji/Proppen har nyligen börjat löpa och Aili visar allt tydligare tecken på att det när som helst måste bli hennes tur. Mattes tikar har alltid börjat löpa kring ettårsdagen, vilket känns sunt och bra. Aili är vild och galen och mjuk och kelen och allt sker på en gång och väldigt mycket! Hål blev det i Biabädden. Mormor Násti fälldes med en ofin tackling, mamma Modji klapprar allt intensivare med tänderna när dottern bestämt sig för att räta ut, alternativt kupera, hennes lite för ringlade svans. Ett himla bra handtag att ta ett fast och stadigt grepp i tycker Aili. Modji försöker själv gripa tag i sin svans och få loss den ur dotterns intensiva grepp. Vilda är turerna och Matte håller sig undan så gått det går.

Matte sitter gärna på bänken vid lekstugan och tittar på. Rätt som det är kommer Aili och är inte vild och galen längre. Hon är liten och kelen och vill tilll varje pris upp i Mattes knä! En kompromiss är att Aili står mellan Mattes knän och halva Aili får "ligga i" halva knät, alltså hänga över Mattes ena ben.

Vädret var fint på måndagen och Matte tog med hundarna på en moppetur i området igen. Beväpnad med en blomspruta med citronvatten, för att avfärda eventuella närgångna hundar. Matte och hundaran var ute i en timme och vägarna låg helt öde. Så skönt! Turen gick i varierande tempon. Krypkörning där grusbilen lyckats lägga högar och vallar och därmed förvandlat en bit av vägen till en plan puckelpist.

Eftermiddagen tillbrinades utomhus i sin helhet i det fina vädret. Matte gåtränade bort till brevlådorna och hämtade posten. Hundarna fick vänta hemma på tomten. När Matte kom tillbaka fick de i stället komma med tvärs över vägen  för lite följsamhetsträning i skogskanten. Med fickorna fulla av hundgodis var det inte så svårt att få dem att hålla sig i närheten. Godisautomaten Matte. Alltid fulladdad!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)