Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

NÄTHAT...

2016-09-09

ett ord som plötsligt fick ett ansikte. En utpekad grupp med tips om var namn kan hittas, benämns "elak och ond". 

Torsdag.

Hur tänkte han egentligen?

Matte hade just lämnat den egna tomten, Násti satt i sträckt koppel på andra sidan diket och sket. Modji och Aili nosade på var sin sida i slaka koppel, med ryggarna mot vägen. Matte stod vid vägkanten koncentrerad på Násti som hade lite problem med något hindrande grässtrå.

Då helt plötsligt överraskades Lapskgruppen med förare av en liten trasselsudd till hund som lös och ledig kom farande rakt in i gruppen! Med sin joggande husse långt bakefter....  Ett himla liv blev det på Lapsktrion som inte varit varse att en lös hund närmade sig. Násti som inte var färdigskiten for upp ur diket! Modji snodde kopplet runt Mattes ben och ryckte till! Aili kastade sig rakt ut i vägen åt andra hållet! Kaotiskt var bara förnamnet! Trasselsuddhusse hade problem med att få med sin lilla joggarkompis och Lapsktrion var inte på något vis aggressiv. Bara totalt överraskad och oförberedd precis som deras Matte, som stod med armarna rakt ut som en fjättrad väderkvarn och hade svårt att hålla balansen.

En liten lös hund rakt in i en trio överraskade och kopplade okända hundar lever aningen farligt. Borde joggarhussen ha begripit. Flockmentaliteten och storleksskillnaden var en klar riskfaktor i överraskningsmomentet. Där är det stor risk att de kopplade hundarna upplever sig attackerade och agerar på ren instinkt. Ett Huskyspann i full fart fick en liten Tax rakt emot sig på träning och det slutade med döden för Taxen. Ett bett räckte. Lustigt är att denna person i sin tur skällt ut en granne för att inte kunna kontrollera sin lösspringande hund....

Mattes uttänjda armar användes under resten av dagen till att rensa ogräs på tomten. Effektivt med större räckvidd! Aili hade gjort ett enastående grävjobb i slänten mot bäcken! Välplanerat just där Matte skulle riva loss nystan med rödklöver som täckte marken. Nu låg stora sjok lossrivna och ihopsamlade i vissna högar, redan när Matte började sitt rivochslitjobb.

I kvällningen var Matte rejält trött i kroppen och njöt av sitt uterum i sällskap med hundarna. Tio grader ute och tjugo i uterummet! Tända ljus när skymningen föll. Matte och hundarna firade skymning.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)