Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

STADSSÖK

2013-05-15

tisdagen fick så Matte äntligen potatisen i jorden. Efter en regnig förmiddag och innejobb. Det ryms femton plantor i varje låda, eftersom sommarpotatis kräver lite mindre utrymme. Plastlock på. Nu värms jorden snabbt upp och växandet tar fart mycket snabbare, än om potatisarna legat i nere i marken. Inga sniglar blir det i maten heller. Förhoppningsvis har nu familjen egen potatis från veckan efter midsommar och fram till hösten.

Ytterligare trädgårdarbete blev det under eftermiddagen. Hundarna fick en kort promenad på dagen och innan en sen middag tog Matte en cykeltur med dem. Båda hundarna är nu tillbaka i normalhull och Modji har krympt ytterligare genom pälsfällning. Násti är också i fällning.

Den konstruktion som Matte fixade för att hålla Násti närmast vägkanten och Modji närmast cykeln visade sig fungera perfekt även denna gång. Nu var det bara elva grader och kall vind, så Matte kunde dra upp farten på en del av sträckan och låta hundarna dra iväg när de ville det. Násti har opererats två gånger och har inte fått anstränga sig. Inte ens frisök! Hon har tappat muskler och måste långsamt komma i form igen. Viljan är det inget fel på! Full fart satte hundarna när det bar hemåt till middagen! Men inte ända hem. Sista biten måste de "skrittas av"  och gå ner i varv. Precis som man alltid är så noga med att göra när man rider.

Familjen hade precis satt sig till ro för att titta på ishocky, när ett larm kom om akutsök i Stockholm. Samling en dryg timme senare, klockan 22. Husse tog reda på mer fakta kring vad som hänt och  beslöt därefter att ta med Modji för att hjälpa till. Trots att han skulle komma att anlända senare. Det tar en stund att plocka i ordning och att köra in till Stockholm. Det skulle bli en kall kväll med bara några få plusgrader och varma kläder måste fram igen. Násti fick stanna hemma med Matte denna gång. Násti hade just avverkat en motionsrunda och ätit en förstärkt middag med kycklingrester och sov gott framför brasan. Modji hade också motionerat och ätit lyxmiddag, men det är skillnad på en frisk femåring och en tioåring som varit sjuksriven i omgångar hela våren.

Husse och Modji kom hem framåt ettiden. Modji kastade sig över Matte och hade saker att berätta! Hon och Husse hade blivit tilldelade Vanadisparken att söka av. Tillsammans med en säkrare.  Husse var mycket glad åt den nyinköpta pannlampan med strålkastarstyrka. Med den kunde han lättare och säkrare ta sig fram i den starkt kuperade terrängen. Modji fick en tydlig reaktion och Husse lyste i den riktning Modji angav. Två lysande ögon, som visade sig tillhöra en grävling!

Besked kom att den försvunne, en dement man, var hittad på en annan plats, vid liv men nerkyld.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)