Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

OMOPERATION

2013-04-15

Stackars Násti.

Sedan stygnen togs bort av Matte på Långfredagen har det kommit som tårar eller lite grumligt "ögonklegg" ur den yttre ögonvrån. Eller snarare den yttre kanten av såret efter det bortopererade ögat. Direkt när Matte plockade de fem stygnen glipade såret vid det yttersta stygnet och blod rann ut. Det ersattes sedan av denna tårvätska. Matte talade med ögonvetten för en vecka sedan och enligt rekommendation har Násti hållits stilla hela veckan. Endast vanliga promenader och inget frisökande. Det har inte gjort någon skillnad. När hon legat har det varit torrt och så snart hon rört sig, även traskande inomhus, har det vätskat. Därför fick hon busa runt med Modji under gårdagen. Det spelade liksom ingen roll vad hon gjorde. Sängliggande kunde hon ju inte vara hela tiden. Det är som ett hål rakt in.

I dag, måndag, ville inte Matte vänta längre och ringde Albano Djursjukhus för att påtala att Násti sedan söndagen visat ett visst obehag och dragit med tassen över såret. Som i övrigt läkt jättefint. Hon fick en tid mitt på dagen, då ögonvetten "fanns i huset" för konsultation av annan veterinär.

Nåväl, denne veterinär tittade på Nástis ihopsydda ögonöppning och såg vätskan och torkade rent. Höll med om det inte var någon inflammation och gick för att konsultera ögonvetten.

Besked kom per omgående. Edera har det blivit kvar lite vävnad av tårkörteln som vätskar, eller så har ögonlockskanterna inte klippts bort tillräckligt mycket, för att de skall kunna växa ihop. Eller både ock. Kanske en fistel. Tid gavs för en omoperation nästa tisdag. Som dock inte behöver betalas. Däremot skulle dagens besök debiteras. ?!  Matte protesterade och påpekade att även dagens besök var framkallat av sviter efter operationen. Det vore ologiskt att betala för detta besök. Vetten gav sig och ansåg att Matte i stället kunde debiteras efter operationen. Beroende på hur det såg ut. !

Matte betalar gärna för Nástis goda omhändertagande, om det hade debiterats. Men denna omoperation känns så himla onödig.

Fel kan alla göra och själv skulle Matte stå ut med att, efter förklaring, gå igenom något dylikt.

Men hur skall Násti förstå?!    Hon är just friskskriven, så skall hon läggas in, sövas ner, skäras upp och rensas ur och sys ihop och ha stygn och inte få frisöka. Bara ta det lugnt. Bara koppelsöka. Igen. Det är alltid risker med nersövning och ingrepp. Nu blir det en ny sedering och ett nytt ingrepp i ögonhålan på Násti. En fin tioårspresent.

Fel kan alla göra och inte kan det vara lätt att se hur man skall skära. Men Matte tycker så innerligt synd om Násti.

Som är den som drabbats.

Det var väl någon mening med att det inte finns ett gäng vilda knytt hemma samtidigt.

Matte längtar efter ett trendbrott nu. Inte bara elände. Men Mysjkins anfall kommer tätare nu, så trendbrottet lär dröja.

 

 

Antal kommentarer: 5

2013-04-16 00:08:32 - Lotta Marmolin, lotta.marmolin@oktv.se

Fy så jobbigt att behöva gå igenom en ny operation!
Golli hälsar till syrran att hon ska krya på sig!

2013-04-16 07:50:18 - Marianne

Syrran tackar och hälsar brorsan GRATTIS i efterskott! (heart)

2013-04-16 14:07:59 - Anna, www.raika.se

så jobbigt (heart)
hoppas operationen går bra och att återhämtningen går fort så hon kan börja leva sitt normala liv igen (heart)

2013-04-16 16:06:40 - Marianne

Tack!
Hela familjen behöver komma tillbaka i normala banor! För mycket oro.

2013-04-17 13:09:20 - Anette

Stackars Nasti men nu skall det väl bli bra i alla fall..
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)