Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

NYTTA OCH NÖJE

2019-02-13

Tisdag.

Solen sken och nog hade det varit fint med ännu en timme tillbringad med fint vinterväder i snön på golfbanan! Men man skall inte överdriva och efter en dag med så mycket benlyftande var det nog lämpligare att gå på plan och halkfri yta. 

Husse tog en sväng i skogen där snön nu sjunkit ihop så att han i alla fall slapp krypa! Det gick att gå med hundarna, men ytan var ojämn och belgd med skare, varför någon fot då och då lite överraskande försvann djupare ner i snön än förväntat! Han höll sig dock på benen och hundarna fick en promenad som gav dem rätt mycket tid i skogen, även om sträckan som avverkades inte blev så lång.

Tillsammans for sedan flocken söderut och vek av vid Ulriksdal. Målet var Ulriksdals trädgård med Trädgårdscaféet där en vegetarisk lunchbuffé väntade. God och välgörande mat! Hundar är välkomna men denna gång fick de Lapska studera den livliga trafiken på parkeringen kring ingången. Stället är oerhört populärt! 

När maten var uppäten greppade Matte en kundvagn och övergav de båda kryckorna, som fick åka med i vagnen. Ensamma behövde de inte vara så länge, då Matte hittade lite vårblommor att placera i glasrummet för vårkänsla i snösmältningen. Vackra tulpaner till halva priset, lite annorlunda påskliljor/pingstliljor i kruka och nya murgrönor till fönstret i stället för de som gick åt skogen när Matte slarvade med vattningen kring operationen. Några fröer för förgroning fick också följa med hem.

Tanken att kundvagnen skulle ersätta kryckorna som stöd var delvis en bra idé! Så länge underlaget var stenplattor. Det visade sig efter en stund att underlaget bitvis var löst grus och där blev det knepigt med de små hjulen. Matte måste vara motor till kundvagnen och skjuta på och det var väl på gränsen till vad som var lämpligt. Övriga kunder ställde sina vagnar och gick utan vagn mellan hyllorna där det var grus och trångt. Men där var ju så trångt att kryckgående inte heller var möjligt. Envis och rätt armstark tog sig Mate dock vidare bort till där hon parkerat Husse i en bekväm stol! Han roade sig med mobilen och såg allt annat än stressad ut som tur var.

Hem for flocken och fikade, med medhavt väldigt nyttigt tilltugg med mycket nötter! Hundarna fick varsin morot att gnaga på och såg ut att uppskatta det lika mycket som Husse och Matte uppskattade sina godbitar.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)