Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GOLFHUNDAR

2018-10-08

Söndag.

Mot alla odds sken solen från en klarblå himmel! Av det regnväder som skulle passera syntes inte en skymt och Lapskflocken "grep dagen", packade in Husses golfklubbor i bilen och åkte den korta sträckan ner till golfklubben. Där var det snudd på fullt på driving rangen i det kylslagna men fina Brittsommarvädret (Birgittadagen den 7.10). Hundarna bands som vanligt upp vid en av de fint skuggande bollpilarna bakom rangen och nu valde de att ligga i solen och gotta sig. Intill stod den ena golfaren bredvid den andra och svingade klubborna högt och med ett metalliskt hårt "pli´ng" träffades den ena bollen efter den andra. Men inte Mattes boll. Bom efter bom blev det några gånger och en mycket frustrerad Matte som fått hybris när det gick bra senast, måste konstatera att hon slarvade grovt och kände sig lite kaxig. Vilket naturligtvis straffade sig per omgående.

Gör om och gör rätt. Med större noggrannhet träffade Matte också bollen. Men den måste ju upp i luften! Det är inte lätt! Den rullade så fint ut på gräset och någorlunda långt, men den rullade......  Pinsamt. Där stod tåv unga kvinnor med hästsvansaarna vippande bredvid Matte och slog så långt så bllarna försvann i fjärran. Modjis intresse för golfarna var obefintligt. Ailis "så där". Det fanns ju fåglar och hundar och lite av varje runt om som var intressantare. De föreföll nöjda där de låg i alla fall. Matte kämpade på och när bollkorgen var nästan tom lyckades Matte få iväg några bollar med höjd bortom femtiometersflaggan. Matte skall inte bli golfare. Hon tävlar mot sig själv och vill bli bättre! Slå längre! Med lånad (ratad) klubba från Husse. Som sällskap till Husse.

Hundarna fick följa med bort till klubbstugan, där Husse och Matte hittade lä och gassande sol mot stugväggen för sin söndagslunch. Med en mil från bostaden till närmaste matbutik är denna möjlighet till lokal krog en gåva under sommarhalvåret. Nyttjad av många andra än golfare! Hantverkar kan få lunch på nära håll och många pensionärer tar chansen som Husse och Matte. Normalt pris för en "dagens" och total avsaknad av snobbism, ger en välkomnande och trevlig atmosfär. Hundar är varmt välkomna och vattenskålar brukar stå framställda.

Besöket avslutades med ett besök i golfshoppen, där Matte försågs med en likadan klubba som Husse har för att slå långt! Mängder med begagnade klubbor säljs nu ut för femtio kronor styck. En del faktiskt oanvända inbytesklubbor. ?

Solen sken ännu ett tag och familjen höll sig utomhus med diverse trädgårdssysslor ytterligare några timmar till det började skymma. Matte varvade med att leka och busa med hundarna på  gräsmattan. Husse gick en skogsrunda med dem innan älgjakten drar igång på måndagen.

Att det finns de som stör sig på vad som skrivs i en blogg, eller för den delen inte skrivs. Störs på vad någon gör eller för den delen inte gör, ligger i sakens natur. Alla tycker inte lika, gör inte lika och är inte alls lika. Som tur är. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)