Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

BLANDAD KOMPOTT

2017-06-06

Måndag.

Dagens första syssla var för Mattes del att plocka sniglar. Så här efter regnet dök de plötsligt upp i mängder! Tack vare, i det här sammanhanget inte på grund av utan just TACK vare en torr vår, har sniglarna hållit sig undan. Riddarsporrarna har för första gången på flera år kunnat sätta fart utan att ständigt bli nerbetade av sniglar, med käftar breda som magen! En hundskitpåse halvfull med sniglar förpassades till frysen, där de får gå in i den eviga vintervilan.

På förmiddagen regnade det sedan sju millimeter till och det gillade både Matte och hennes trädgård - sniglar till trots. Då passade Matte på att träna "leta lukten" med främst Aili. Som tycker att kartongerna är så där lagom kul att leta igenom i koppel. Att på ett frisök i vardagsrummet lokalisera en påsklämma med doft uppe på byrån, eller under Husses sängmatta i hans sovrum är däremot väldigt mycket roligare! Här slarvas det inte och här jobbas det noga i ett bra sökmönster. Matte måste få kartongerna roligare. En utmaning. Både Modji och Násti fick varsitt mikrosök i kartong avslutningsvis. De hade mycket förväntansfullt och under tystnad väntat ut Aili, sittande utanför ytterdörren i uterummet. Mer blev det inte för deras del, då Matte kände sig lätt yr i mössan av allt böjande och resande med kartongflyttar hit och dit och godis i och på kartonger.

Vare sig Matte ville eller inte blev det lite siesta och dämpat tempo mitt på dagen en stund. Ute regnade det ännu i täta skurar.

Fram på eftermiddagen hörde regnet uppe, men stora mörka moln ringade in stugan i skogen. Husse och hundarna gick "mopperundan" och klarade sig torra tillbaka hem. Där hade Matte under tiden fixat en fiskgryta, som kunde förtäras utomhus och i solsken. Sedan sken solen på Lapskflocken ett tag till och när den inte gjorde det längre gick Matte innann läggdags ut och plockade ännu en halvfull hundskitpåse med sniglar. Den fick göra morgonens snigelpåse sällskap i frysen och för att få plats med fler sniglar i frysen hade Husse och Matte tivngats äta upp en fryst kladdkaka under kvällen. Vilket de så gärna gjorde! Dagen blev en blandad kompott av utomhus och inomhus och i frysen ligger en blandad kompott av ätbart och icke ätbart.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)