Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

BYGGET...

2015-10-24

Fredag,

Om någon undrar vad det blev av bygget av ett sovrum till, så har Husse och Matte undrat detsamma hela sommaren. Där har plintarna stått färdiga och fina till både rum och altan och grusytan har legat  färdig. Ett hörn av den yta som skall bli altan har fungerat som liten uteplats. Anlitad byggfirma hörde av sig och antydde byggstart i juni - "så att vi i alla fall får upp stommen innan semestern". Sedan var det väldigt tyst i månader. Utlovad byggstart var i september. Enligt kontrakt. I september ringde en av snickarna och meddelade byggstart i oktober "för det var väl det vi kom överens om?" Matte protestereade och hänvisade till kontraktet. Samtalet bröts och killen hörde inte av sig. För en vecka sedan ringde brorsan och berättade att han nu var ensam om jobbet då hans bror börjat plugga på heltid....   Helt plötsligt. Lovade ta in en person och börja bygga vecka 46. Vilket Matte ville ha skriftligt på. Absolut! Det skulle komma några rader sistlidna helg.

En vecka gick, Matte kontaktade företaget i torsdags och fick ett nytt löfte, muntligt, om självklar byggstart vecka 46. Matte ville fortfarande ha skriftligt på detta från den av brorsorna som fortfarande var aktiv i det lokala familjeföretaget. Han hade inte haft tid, men lovade nu att fixa detta. Lätt irriterad över att ett muntligt löfte inte räckte. Ännu har inget skrivet löfte levererats... 

Kommer det att hinna byggas något nytt rum innan reglerna för ROT-avdrag ändras? Matte lämnade in alla papper till Vallentuna kommun för exakt ett år sedan. Efter två månader i en skrivbordshög tittade en tjänsteman på dem dagarna före julledigheten, var inte nöjd och ville ha kompletteringar. Då hade den ursprunglige snickaren hunnit bli sjuk. Ny skulle hittas och genom rekommendationer fick Matte tag i ett lokalt familjeföretag. Som Matte i sin tur inte kommer att rekommendera. Som det ser ut nu i alla fall.

Under sommaren har Aili använt valda ställen av den grusade marken mellan plintarna till att gräva i. Det som var packat med en "padda"  är nu inte fullt så packat....  Matte höll under fredagen på med återställande arbeten om nu verkligen prognosen med byggstart vecka 46 skulle stämma. 

När Matte skulle rensa i och omkring bäcken fick hon sällskap av Aili som tyckte att det var roligt att Matte klafsade omkring i det lågt stående vattnet och rensade bort skräp och klippte fint längs kanterna, där överblommade växter hängde ner i bäckfåran. Aili övervägde att kliva ner i vattnet, men valde att sätta fart på mor sin i stället. Násti har vid flera tillfällen börjat leka med en förvånad Aili den senaste veckan! Násti är pigg och glad och rullar sig vällustigt på gräsmattan med magen upp mot solen! Det är mycket lek mellan hundarna nu! Aili och Modji brottas hej vilt och jagar varandra över tomten. Mycket energi finns det där!

Hundarna fick en kortare promenad innan det var middagsdags och med 13 grader och en sol långsamt sjunkande bakom skogen, åt Husse och Matte sin mat i det varma ljuset av den försvinnande solen förstärkt med stearinljus på uteplatsen. Sista gången i år? I natt upphör sommartiden och solen kommer att gå ner en timme tidigare.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)