Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

FÖRSÖKER HÄNGA MED...

2018-05-25

Torsdag.

En dag som präglades av att Matte bytte mobil och abonnemang. Från en kanske tio år gammal och då mycket modern och välutrustad knappmobil från Nokia med GPS! Mycket ovanligt i en mobil då. Dyr och lyxig var den då. Matte läste manualen som kvällslektyr och lärde sig en massa om hur alla finesser skulle hittas och nyttjas.

Nu är denna mobil opålitlig och stänger av sig själv då och då, men framför allt blir samtalen oftast endast åt ett håll och det irriterar andra mer än Matte, som helst messar och det funkar ju...  Men för att undvika totalkrasch innan ett byte forceras fram skedde det nu. En modern och smart variant av Nokiamobil fick det bli. Så modern att fodral visade sig svårfunna. Men på morgonen lyckades detta sök så bra att Matte beställde ett fodral på nätet.

Under eftermiddagen var båda mobilerna inlämnade för överföring av framför allt adressboken. Under tiden fikade Husse och Matte och sedan vidtog en grundlig instruktion i hur denna nya smarta pektelefon skall nyttjas. Betald för ett halvår för säkerhets skull! En tålmodig tjej visste exakt vad som var viktigt att visa för att Matte skulle ha glädje av sin nya och smarta mobil. Så smart att någon manual inte finns att ha som kvällslektyr. Man får söka information på nätet eller be mobilen själv berätta och avslöja sina hemligheter.

Knasigt av Matte att berätta detta, då ni alla säkert för mycket länge sedan redan är insatta i alla smarta telefoners hemligheter. Men i Mattes generation ges oftare rådet att skaffa en enklare mobil med STORA nuffror och bokstäver och BARA ringfunktion och LARMNUMMER inlagt. En ENKEL mobil för panschisar, som väl inte vill annat än kunna ringa. ? Men Matte försöker hänga med så gott det går och det är, trots att det är krångligt, kul att lära sig nya saker! 

Resten av dagen tränade Matte.

Bara att messa med ett pekfinger på ett tangentbord som datorns, där Matte skriver med tio fingrar utan att titta på tangenterna är krångligt! Bokstäverna sitter ju i fingrarna och inte i höger pekfinger eller i huvudet. Det krävs träning, träning och mera träning!

Hundarna?

Jo tack de lever och har hälsan. Husse tog med dem på en skogsproomenad och Matte lyckades maila sig själv ett nytaget foto! Messat bilder hade hon redan lyckats med lite tidigare. 

Så stängde Matte av mobilen och sedan påstod den att pinkoden är fel när den skall startas! Panik! Så funkade det igen. Inen aning om varför! Sedan slocknade en rätt trött tant till åren kommen. Men nyheter är kul!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)