Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TACKAR FÖR SIG

2016-04-01

Nu får det nog räcka.

Matte har bluddrat färdigt, haft åsikter om ditten och datten och delat med sig och tagit värdefull tid från sina medmänniskor. Som kan läsa nyheter och personliga avslöjanden på Facebook i stället. Fantastiska saker kan man läsa där! Avslöjanden som inte alltid skall nå envar, men ändå anses värdefulla för mänskligheten. Man kan ha "hemliga grupper" enkom för inbjudna där exkluderade med rätta känner sig mobbade. Hemlisar! Som inte alls förblir hemlisar när skribenten inte riktigt vet var hen har sina anhängare i slutändan. Ett forum där man gör slut och bildar par i offentlighetens ljus. Där man kan läsa att en valp som morrar och biter i kopplet vid tre månaders ålder upplevs som ett problem. Modji är sju år drygt och varje promenad inleder hon med att morra och kampa med kopplet FÖR ATT HON ÄR SÅ GLAAAD! Men slutar när hon blir tillsagd eller får något intressantare att ägna sig åt. En GLAD hund kan väl få vara glad en liten stund?! Vadå problem, när en tre månaders valp "morrar" och biter i kopplet. Mycket märkligt kan man läsa på FB. Ett fantastiskt forum!

Så varför skall Matte sitta här när solen skiner och skriva ner sina tankar och erfarenheter från det dagliga livet med ett gäng Lapska Vallhundar. Inte så omväxlande att läsa direkt i jämförelse. Matte bör nog anpassa sig och och gå med i PRO och gå på församlingens symöten. Sluta gå i sportiga och ändamålsenliga kläder och göra om sig enligt Go' Kväll-konceptet och bli lite mer "damig" och klä sig klassiskt. Så tack och good bye! Som Magnus Härenstam sa! Inget mer skriva hunddagbok. Matte skall byta stil. Inte skita ner sig på hundträningar bland oljiga maskiner.

Matte fattade ett beslut och tog sedan med sin Lapskflock ut i skogen! 

Där hade grisarna avancerat ytterligare bakom grannens hus! Nyligen uppbökade partier som var väldigt intressanta för Lapsktrion! De nosade runt alldeles väldigt och bortsett från tiden på året hade det inte funnits på kartan att släppa någon hund lös! Grisarna var inte långt borta. Modji och Aili såg ut som kameler med sina höga nosar och bakåtlutade nackar! Násti undersökte varenda kvadratcentimeter på marken mycket noga. Det visade sig att grisarna nu valt att gå exakt den runda, "Mopperundan",  som Husse och Matte brukar promenera i skogen. Exakt samma runda gick vargflocken när den hävdade revir här. Matte gorde oerhört mycket hellre sällskap med en vargfamilj i skogen än med en flock vildsvin!

Som vanligt njöt Matte i fulla drag av att gå med hundar i skogen! Fåglarna börjar vårlåta och kontrasten mot vad som skett den senaste tiden efter det skarpa söket var stor och välgörande. En familj har fått ett avslut. Men livet går vidare. Tankarna vandrar fritt i skogen.

Så vad Matte inledde dagens bludder med var bara ett aprilskämt! April! April!

Gick i skogen gjorde Matte under torsdagen och det var alldeles sant.

Skrev ner detta gjorde Matte däremot i dag på fredagen som är den första april och inledningen är inte alls sann! Inte än i alla fall. Matte bluddrar vidare om sitt och hundarnas liv och fortsätter klä sig ändamålsenligt och fortsätter att skita ner sig på hundträningar! Att läsa bluddret är ju frivilligt, men skriver vidare gör Matte.

För övrigt firar Matte sin yngste sons 41-årsdag i dag och han var absolut inget skämt utan på riktigt! Det känns som i går....   Alla dessa dagar som var livet.

 

Antal kommentarer: 2

2016-04-01 11:48:03

Nu blev jag lite rädd först ! Vilken tur det var ett aprilskämt !

2016-04-01 18:52:56 - Anneli m flock

Haha!:)8-) Nu VISSTE jag att det var 1:a april redan!! Du gav mig ju lite förhoppningar i onödan förra året ( fast jag visste att du aldrig skulle para Aili som ungtik ;))
Fasen vad du är bra Neidhart!
Önskar INNERLIGT de finns fler som du som ruvat länge i mossen och börjar AGERA ;)
Tasskram Anneli
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)