Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

INTERIMSTYRELSE

2016-09-02

Torsdag.

Skrivet av Stig Berndtsson på SLK forum angående hur en ny Lapsk Vallhundklubb kan bildas:

I det här fallet rör det sig dock om en redan existerande förening som skall ombildas och då blir det lite annorlunda. Här finns flera sätt att lösa detta och ett tänkbart scenario skulle kunna vara att Respektive AK ges i uppdrag att arrangera ett föreningsmöte för att bilda rasklubbar och då är brukligt att redan befintliga medlemmar kallas till detta möte.( OBS detta är bara bekrivning på ett sätt som det går att göra på, det kan vara planerat något annat av de som sitter inne med all information)

De som är intresserade av rasens framtid och kan tänka sig att ingå i en styrelse i en ny rasklubb bör nog ge sig till känna till CS i Lapphundklubben vad det verkar.  Även till AK för säkerhets skull.

Eftersom ingen vet något vore det synd om möjligheter att påverka går upp i rök.

Så, alla ni som är unga och pigga och värnar om rasen Lapsk Vallhund som en arbetande hundras i framtiden - GÖR NÅGOT!

För egen del så kunde inte Matte göra så mycket alls under torsdagen. Annat än stöka lite i trädgården med rensning och beskärning. Allt under det att hon studerade Násti. Som på morgonpromenaden plötsligt betedde sig lite annorlunda. Men rätt snart var sitt vanliga jag igen.

Matte tog med hundarna ner till golfklubben för att ha dem nära, när hon bjöd den ena sonen på grillunch i det fina sensommarvädret.

Dagarna kan vara oförutsägbara med en allt äldre hund i flocken. På kvällen var Násti pigg till tusen och ville vara med och leka när Aili och Modji for omkring i vild jaktlek på gräsmattan. Men leken blev väldigt vild och Matte och Násti busade lite vid sidan av, för att Násti inte skulle springas omkull. Pigg och glad var hon och skuttade omkring efter bästa förmåga gjorde hon!

En dag i sänder. Mer påtagligt än någonsin denna sommar.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)