Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HUNDVILA

2017-07-07

Torsdag.

Efter två dagar med aktiviteter hemifrån väntade hemarbete för Husse och Matte. Hundarna fick sköta sig mer eller mindre själva hemma på tomten/i huset. Ytterdörren och altandörren stod öppna hela dagen, grindarna var stängda, vattenskålarna fyllda. Grannen snett emot renoverade huset och där fanns hundar för första gången på länge. Gamla kompisar hade kommit tillbaka! Det par som hyrt och trakasserat Lapskflocken slängdes ut, då de varit otrevliga även mot sin hyresvärd. Skillnaden märktes på hundarna, som nu kunde slappna av när det var full rulle vid fastigheten. En annan och sundare typ av "full rulle". Förra sommaren drabbades hundarna av vrålande röster när de lekte och de var hela tiden oerhört vaksamma. Nu kunde de slappna av trots hundar och byggarbeten. Att en enda granne kan förstöra sin omgivning så snabbt och så effektivt! Det är som om det går att andas igen och det märks på hundarna!

Husse ägnade dagen åt att fortsätta med målningen av carporten. Matte tvättade och fick tvätten torr över dagen i den kraftiga vinden. En hel del pyssel i trädgården blev det även.

Hundarna växlade mellan ute och inne, sol och skugga under dagen. Då och då kom Násti och kollade vad Matte gjorde. De fick lite hårda saker att tugga på för tandhälsan, samt för underhållning. Násti har vid fjorton års ålder samtliga tänder kvar i munnen och alla sitter fast ordentligt och hon tuggar gärna på diverse olika tuggpinnar och hårda kex. Matte skrapar regelbundet tandsten på hundarna, vilket i kombination med goda gener troligtvis har en gynsam inverkan på god tandstatus. Husse skogspromenerade medan Matte fixade mat åt hela flocken.

På kvällen kom det glädjande beskedet att den försvunna sköldpaddan, som hundarna sökte häromdagen, var återfunnen! Den hittades i en tät tujahäck på granntomten. Eventuellt bidrog en hund till återfinnandet. Fortsättningsvis kommer sköldpaddan att hägnas in för sin egen säkerhets skull. Den börjar bli lite till åren. 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)