Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ENASTÅENDE EPIC och ELINA!

2014-06-15

Lördag.

För er som inte redan vet från FB kan Matte här berätta att Nástisonen Epic och hans matte på lördagen tävlade rallylydnad i avancerad klass. Med ett lysande resultat! Alldeles enastående resutltat! Suveränt! Superlativen räcker bara inte till. Hurra vad ni är bra! Så här skriver Epics matte själv på FB:

Min fine Gátchis Átjájouksa Adja vann idag sin klass i Avancerad rallylydnad och fick titeln RLD A. Nu flyttas han upp till mästarklass.

Epic fick 88 poäng och vann klassen. Han kom etta av 21 ekipage! Epics rallykarriär har inte varit någon långdragen historia. Han har gått från framgång till framgång i en brant bana uppåt. Hans matte har plockat fram det allra bästa ur en kille som hade potentialen. Hon hittade "rätt knappar att trycka på". Såg möjligheterna när även denne kille hade en tonårsperiod. Snyggt jobbat båda två! Grattis och tack.

Epic är halvbror till Gátchis Juoksanáste Mánnu. Som är fyra år och behöver ett nytt hem utan andra hanhundar. Även hos Mánnu finns stor potential att uttnyttja för den som vill ha en härlig hund att jobba med! Vid intresse kontakta Matte eller Husse. Mánnu bor för närvarande i Norge men ägs av Matte.

Här hemma höll familjen på att blåsa bort. Stormbyar gjorde det svårt för Husse att hålla bilen kvar på vägen, när han och Matte stack till Arninge för några inköp. På grannens tomt hade den ena halvan av en stor och tudelad björk lagt sig över infarten. Under eftermiddagen uppstod en del kortare och längre strömavbrott. Flera träd föll i området. Vid golfbanan uppstod en brand som även den orsakade strömavbrott. 

På kvällen mojnade vinden och Husse tog en skogspromenad med hundarna. Matte betalade priset för en härlig fredag med mycket stående och gående och fick bitvis nyttja kryckan som stöd i livet. Blev mest sittande. Men fick trots allt en del gjort i trädgården, i sällskap av hundarna. Aili uppförde sig illa och skällde ut varenda en som passerade på vägen. Ett bakslag! Aili fick bannor. Visade att hon som vilken pubertetstjej som helst utnyttjade Mattes situation. En linkande kärring som förflyttade sig i slow motion upplevdes inte som så auktoritär. Kanske Aili rent av var ädel? Ville skydda sin handikappade och skröpliga förare? Matte missförstod nog bara.....

 

Antal kommentarer: 2

2014-06-15 13:37:01 - Elina&Epic

Tack för alla gratulationerna :) (heart)

2014-06-16 12:56:18 - Saivi m flock

JÄTTEGRATTIS! Snyggt jobbat Epic och Elina!(flower)(flower)(flower)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)