Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HÖSTSTÄDNING VID TORPET

2013-09-23

söndagen skulle det sista skräpet bort från takläggningen på de tre små husen på tomten i Vettershaga. Grannens släp lånades än en gång och familjen drog ut mot kusten på förmiddagen. Hundarna var med så klart.

Blåbären var inte intressanta längre och det mesta var nog uppätet. Däremot roade sig hundarna med att hålla koll på en av de två grannarna, som byggde ett litet hus till sin båt för vinterförvaring. I stället för det garagetält som brakade ihop under tyngden av snön i vintras. En del möss i det vissnande höga gräset fångade också hundarnas intresse.

Husse lastade släpet och Matte staplade undan  trädgårdsmöbler. Därefter sorterades kvarblivet virke upp i olika högar. Tryckt virke och icke tryckt som bör sparas. Icke tryckt som kan eldas i kaminen och sådant  som skulle slängas. Allt som skulle sparas flyttades in under tak och det som skulle eldas kapades i bitar som går in i baksätet. Mycket slit och släp blev det och arbetstakten var inte hög med två hostande jobbare. Luften räckte inte till riktigt. Aningen avslaget.

Vistelsen avslutades med en hundpromenad med lösa hundar. Som vanligt. Modji gick på bakbenen när hon upptäckte svampplockare på väg ut ur skogen. Spännande!

På hemvägen tittade familjen in hos Mathilda i hennes fantastiska trädgårdsbutik längs kustvägen. Blommor, lite inredning och fik. Mathilda bjöd på kaffe/Cola och morotskaka i trädgården! Tackar!

Husse promenerade senare hemma med hundarna, just som en regnskur kom förbi. Otur. Men maten stod på bordet när de kom hem och på glasverandan var det varmt och skönt med hjälp av en värmare. Förlängande av sommaren. Násti låg väldigt nära värmekällan och föreföll njuta mycket. Modji höll koll över nejden så långt från värmen som möjligt.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)