Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ÅTERFÖRENADE

2018-06-03

Lördagen startade tidigt med en cykeltur innan sjuslaget. Det var femton grader, det hade fallit några få regndroppar under natten och det var FRISKT! Fåglarna kvittrade liksom Matte. TOMMA vägar! Heureka! Inte en bil, inte en människa och inte en hund! Bara en svart kanin !? som kröp under bil i en infart. Eller en skuttande katt med fimpad svans....

Hundarna var pigga, Matte inte fullt så pigg vid starten, men hon piggnade till vid den mycket behagliga cykelturen genom området. Så pigg blev hon att hon trampade på rakt fram och glömde svänga in till brevlådan för att hämta morgontidningen. Så Husse fick kort efter en egen, men rätt kort cykeltur för att kunna läsa sporten till morgonfikat på altanen.

Dagen gick sedan i sakta mak med upptornande mörka moln och tilltagande vindar. Tjugoåtta grader och kvavt. Åska kanske var på gång. Så småningom kom det sms som flocken väntat på. En oerhört tillmötesgående matte hade anlänt en timme bort med bil, medförande Ailis partner från i höstas. Nu kunde grabben hämtas för en kärlekssemester på sydligare breddgrader. Att dessa två gillar varandra är svårt att missa! Matte tycker att de skall få en chans till att tillverka små Aili-Äijä knytt. Husse och Matte gillar fästmannen lika mycket som Aili! En mycket lättsam och trivsam kille att ha i flocken! Född i Finland, med en fantastisk päls och med intresse för vallning. Ett bra val tycker Aili! Husse och Matte håller med.

Kvällen blev allt svalare och att killen kände igen sig var solklart! Att åtrån sprirar likaså. Men ännu är det bara förspel. På måndagen skall ett progesteronprov tas för statuskoll. Här finns ingen brådska. Aili och Äijä får leva ihop och styra själva hur de vill ha det. Modji får lite egentid med Husse och Matte, för vem vill ha morsan med sig när man har en date?!

När det sprungits och vänslats färdigt för kvällen satte sig Aili på bron över bäcken och ylade långdraget och djupt ur bröstet ut över dalgången! Fästmannen såg lite förundrad ut och morsan brydde sig inte så mycket. Aili ylar när hon drömmer ibland. Varglikt och grovt.

Natten igenom sov alla de tre hundarna sedan tillsammans, under stort lugn i Mattes sovrum.

Antal kommentarer: 1

2018-06-03 13:04:55 - Saivi m flock

Ja tänk om fler fyrbeningar kunde få ha denna lyx! Få hundpar förunnat!
Saivan är mäkta avundsjuk på syrran som har fästman:P
Fina Äijä och fina Aili(inlove). Hoppas det är meningen denna gång då för det var det tydligen inte sist;)

Tasskram i mängd!

En förhoppningsvis snart stolt moster Saivi(flower) m flock
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)