Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HÅLL IGÅNG

2015-09-09

Tisdag.

Eftersom vägarna i området är under någon form av renovering och bilister i området envisas med att ignorera 30-skyltarna, har Matte undvikit att anävända sin cykel för motionerande av hundarna. Men motion behöver både de och Matte och med lagtävlingen i antågande eftersträvas god kondition! Varför Matte går så fort hon någonsin kan med de tre hundarna, som då tvingas trava hela tiden. Matte har låtit dem gå på toaletten samt nosa lite på vissa utvalda platser, samt därstädes revirpinka innan Matte älgar vidare med dem. På tisdagen låg motionspasset på 10 minuter under den tid samma sträcka tog för 10 år sedan. En ny idelaltid är uppnådd, då samma tid gäller dag efter dag. Så nu kanske Matte måste ändra sträckan för att få den att ta längre tid.

Matte har störts lite av stoppen med hundarna, som inneburit en staccatopromenad bitvis. Fullt ös och sedan stå still. Rivstarta och gå fort och sedan stå still. MEN - på tisdagkvällen fick Matte lära sig av en överviktig läkare,  (ökade i vikt efter skada/sjukdom med begränsad rörelseförmåga) som börjat studera FETT! Hur vi blir när vi äter fett, olika sorters fett och hur vi skall bli av med kroppsfett! Som inte bara syns utanpå som övervikt, utan som också bäddar in våra inre organ i livsfarligt fett. Vilket naturligtvis även gäller för överviktiga hundar! Lika stort och ökande problem som överviktiga människor. Läkaren själv blev förskräckt och illa till mods när hon vid en scanning fick se sin lever helt inklädd i fett. "Organen ligger liksom i en sjö av fett" var forskarens kommentar till henne. Även hjärtat. Hon forskade vidare och det visade sig mest effektivt att bränna fett medelst intervallträning! Jobba hårt - spring eller gå så att det känns! Stanna sedan upp helt kort och ös på igen. Då luras kroppen att fortsätta förbränna fett till energi en lång stund efter det att man slutat med träningen. Voilá! Det är ju så Matte gör tack vare hundarna! Nyttig träning för både folk och fä uppenbarligen.

Efter dagens träningspass fick hundarna dela på en stor rå morot och Matte belönade sig själv med en nektarin. Återhämtning.

Terminens ridlektioner har dragit igång igen och på onsdagen testar Matte om höftprotesen fortfarande tillåter ridning efter allt tung grus och stenarbete under sommaren...

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)