Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MÁNNU FICK TRE SÖNER

Även:  Info från SLK

2016-09-13

Söndagen den 11.9.

På kvällen födde Saimi i Nederländerna tre stora svarta söner med Mattes Mánnu, Nástisonen, som pappa. Saimi var på sommarvisit hemma hos Mánnu i juli. Killarna vägde 400, 435 och 440 gram. En lång resa som gav resultat som tur var. Mánnu sprider sina gener med en kull i Danmark och en i Nederländerna.

Det är roligt när tikägare kan tänka sig att resa långt för parning! Det gynnar rasen. Alla raser! Även för att köpa valp! Men det förekommer att man väljer avelsmaterial utifrån det geografiska avståndet. Så kort som möjligt. Tyvärr. Likaså att man vill köpa valp så nära hemma som möjligt. Oavsett ras!

söndagen var Lapskflocken på visit hemma hos två Flattar. En trädgård fanns att springa runt i och det gjorde Aili mer än gärna! Hon och den yngsta Flatten har exakt samma bruna nyans och leken blev vild och roligt hade de! Násti roade sig med att skrota runt på ett för hundarna nytt ställe och hon gick längs staketet som när man släpper hästar i en ny hage. Hon kollade de goda dofterna från grillen och gjorde sedan Modji sällskap i köket där det började hända saker. Så småningom hade Aili och kompisen Ina sprungit färdigt och när maten ställdes på bordet slog sig de fem tikarna ner lite här och var utomhus och inomhus. Härligt är det att kunna släppa ihop ett gäng tikar som endast mötts vid något enstaka tillfälle tidigare! Senast roade de sig i Lapskflockens revir i skogen.

Måndag.

Hundarnas middag serverades sent på söndagkvällen, efter hemkomst, varför de tog en rejäl sovmorgon på måndagen. Men så småningom var frukosten äten och Matte tog med dem på en morgonpromenad i området. Ännu en härlig sensommardag randades och Matte bestämde sig för att tillbringa dagen på tomten med hundarna. Njutande av blommor och sol och värme innan det är för sent, efter två dagar hemifrån. Som heltidsarbetande slet Matte också i en trädgård på fritiden för att det var roligt, men hann aldrig sitta ner och njuta av resultatet. Nu är Matte "friherrinna"/pensionär/en gammal kärring och har "all tid i världen"! Men mindre ork....   Det ingick inte i planeringen för tjugo år sedan. Mer tid men samma ork! Glädjekalkyler gör man när tid saknas. Samt ett mer realistiskt tänkande. Nu är det som det är. Matte pysslade i trädgården. Plockade ner alla de röda äpplena för lagring, de brukar hålla till jul. Provsmakade vindruvorna som behöver en aning mera sol för mer sötma och fikade sedan med lite läsning på den nybyggda altanen. Hundarna föreföll njuta av dagen även de! En härlig sensommardag hemma.

På SLK forum står detta att läsa:

SV: Info från SLK
 
Hej! 

SLK CS har idag kl.13.07 fått tagit del av det beslut som fattades av SKK:s Centralstyrelse på sitt möte 8 september. Kontentan av beslutet är att Svenska Lapphundklubben tillåts fortsätta med arbetet att omorganisera klubben, dock med vissa förbehåll. Vi kommer att få kompletterande information om dessa förbehåll efter SKK:s Föreningskommittés möte den 15 september. När vi erhållit detta kommer vi att informera Er medlemmar om innebörden av dessa förbehåll. Tack för Ert tålamod! Med Vänlig Hälsning Centralstyrelsen 

Skrivet av Mikael Köpman :: igår 22:24

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)