Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HÅLLIGÅNGHELG (foto på Ola Salo)

2018-08-20

Lördag - söndag.

lördagen njöt Matte av en dag med ljuvlig och alldeles lagom sommartemperatur. Vilade, åt lite kakor som var kvar på faten och hundarna tuggade på resterna av sina renben som låg utspridda på gräsmattan. Husse tog en promenad med dem och på sena eftermiddagen begav sig Husse och Matte iväg till Ulriksdals Slott med två kompisar och Diggiloo-konsert!

Framför slottet var en stor scen uppbyggd och en strid ström av folk vandrade från tunnelbana, bussar och bilar parkerade långt bort. En fin promenad förbi alla de gamla trähusen kring slottet, längs den gamla vägen till Solna.  Komna fram till slottet bjöds Matte på ett glas rött, Husse på något annat och lite tilltugg vid den stora dammen. Det ena sällskapet efter det andra slog sig ner på gräset med picknickkorgar och dukade upp godsaker. När det närmade sig föreställningens början intog Matte, Husse och kompisarna sina mycket välplacerade och numrerade stolar intill catwalken! Husse fick gott om plats för benen precis nedanför rampen och strax bakom fanns idel kända ansikten på VIP-raden. Mycket bättre kunde man alltså inte sitta! 

Showen drog igång och fullt ös var det! Artistlistan var lång och publiken hängde med på noterna och gjorde vad den blev tillsagd! Stod upp och dansade, sjöng och viftade på samtliga kroppsdelar ledda av David Lindgren och Christer Björkman. Tommy Nilsson sjöng en fantastisk minnessång över Lill-Babs, stående precis bredvid Husse och hennes döttrar gjorde honom sällskap och tårarna rann hos fler än familjen. Oerhört gripande och stämningsfullt var det.

Under pausen bjöds Husse och Matte på lite mera att dricka och mackor, stående med ett släp som lämpligt bord med mingel överallt runt om. Stora träd skyddade mot det stilla duggregn som började falla.

Showen fortsatte länge till och hur artisterna orkade studsa omkring som de gjorde imponerade! En fantastisk hyllning till Jerry Williams satte fart på livsandarna och Marika Carlsson fick Matte att skratta så tårarna rann! Men allt roligt har ett slut och tillsammans med ca 1.500 andra drog sig Husse, Matte och kompisarna lunkande i motlutet tillbaka mot bilen. I skenet av enstaka grönskedolda gamla gatlyktor och en del mobiltelefoner. Många var de bilägare som nu upptäckte att de parkerat galet och inte kunde vända. Vilket inte var fallet för Husse, som tipsats innan om korrekt parkeringssätt i detta sammanhang.

Munter var stämningen i bilen på vägen hem och att ha fått tillbringa kvällen med så många och så duktiga artister var en riktig höjdare! Ola Salo var helt fantastisk och att ha honom och övriga artister till och från på en armlängds avstånd var väldigt speciellt. Att Charlotte Perelli orkade igenom kvällen med sin gravidmage imponerade stort! En minnesvärd kväll som Husse och Matte fick uppleva för första, men absolut inte sista gången! Förhoppningsvis.      Klicka för större bild.

Söndagen tillbringades vid Torpet och hundarna kompenserades för två för dem rätt inaktiva dagar. Nu frossade de på lite större blåbär än sist och försvann nästan i blåbärsriset på den egna skogstomten! De föreföll njuta gott av att få skrota omkring efter eget huvud större delen av dagen. Husse klippte gräset och Matte beskar det lilla äppelträdet, som äntligen börjar se ut som ett äppelträd i formen. När Matte började beskärningen för flera år sedan var det två ihopvuxna och slyartade stammar som fått dra iväg okontrollerat. 

Två loppisbesök hanns med under dagen och efter ett halvårs sökande fick Matte napp och kunde hemföra två släggor åt den som inte har lika lätt att besöka loppmarknader. En fotogenlampa för vägghängning till Punschverandan blev det även.

En somrig och festlig helg var till ända.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)