Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SVÅRMOTIONERADE HUNDAR

2017-03-01

Tisdag.

Detta ombytliga väder med snö, tö och is om och om igen, börjar bli tradigt och mycket hindrande när det gäller att kunna motionera hundarna. Om ändå snön kunde ligga kvar länge så att man slapp isen. De såphala vägarna. Husse och Matte tittade ut och såg en granne, mycket ung vuxen, som med två hundar försökte hålla sig upprätt vid passagen av Lapskreviret. Den långa raksträckan som inte anses behöver sandas, då man måste spara pengar. I övrigt sandas det i alla korsningar, kurvor och backar, vilket innebär att Lapskflocken i viss mån hindras att ta sig vidare ut i vägnätet. Nu är det även såpass tilltrampat i skogen med isiga stigar att halkrisk uppstår så snart man går ut genom grinden. 

Denna situation rådde även några vintrar i början av 1970-talet och Matte skyller inte på klimatförändringar. Då var Matte högdräktig och halkade omkull. Sådant glömmer man inte. Ett tecken på åldrande är denna rädsla för att ramla/halka. Bryta lårbenshalsen. Bli liggande. Aldrig bli sig själv igen. Det är bara att gilla läget och vara mer försiktig. Som med gamla hundar - eller tvärtom! Man musklar ur, får skörare benstomme, sämre balans och förändrad syn. Fallrisken ökar. Men det begränsar också motionerandet i närområdet för närvarande. Vid ett besök i centrum dök en granne upp. En joggare som övergått till att gå raskt och som nu även förlagt det raska gåendet till halfria underlag nere i centrum. 

Men Husse och Matte gör så gott de kan med sina Icebugs på fötterna! Även om regnet under tisdagen gjorde ont värre. Det blev bara en kort sväng i skogen för hundarna tyvärr. Det blir så där ibland. Inte som man tänker sig att det skall bli. Låååånga härliga och raska promenader varje dag. Blir det inte alltid.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)